6.8 C
Lloret de Mar
Presentació de la campanya de promoció dels productes locals de la Selva

Es busquen establiments que promocionin productes locals de la Selva, com el salsafí

El consell comarcal ha presentat la campanya de promoció aquest dimecres a Lloret de Mar.

Presentació de la campanya de promoció dels productes locals de la Selva

Darreres Notícies

Integrar els productes alimentaris propis de la Selva, com el salsafí, la ratafia, la gamba o els carquinyolis… a comerços, restaurants, hotels i altres establiments de la comarca. És a dir, a les seves botigues, menús, bufets, com a regals o demostracions. Amb aquest objectiu, s’ha presentat aquest dimecres a Lloret la campanya de promoció d’aquests productes locals.

La iniciativa, que rep el nom de projecte Localitza, és del Consell Comarcal de la Selva, que vol sumar establiments a la campanya. Ara per ara n’hi ha una vintena, entre els que hi ha restaurants i hotels de Lloret. La voluntat és, a part de fer més visibles tots aquests productes, donar prestigi als establiments que els utilitzen.

Es tracta de productes de qualitat, de quilòmetre zero, per oferir a turistes. Per aquest motiu, des del consell s’ofereix als establiments material gràfic en català, castellà, anglès i francès, per tal d’assenyalar que als clients que tenen “productes locals”.

Durant la presentació, l’alcalde de Lloret ha reflexionat sobre les diferències que hi ha en el territori de la Selva. Jaume Dulsat ha assenyalat que “no hi ha res més diferent que un selvatà de Lloret que un selvatà d’Amer (per exemple), això ha de ser identificat com una fortalesa i no com una debilitat” i afegeix “nosaltres que rebem molts de turistes els hem de complementar amb el que passa terra endins”.

La presentació de la campanya ha comptat amb uns quants empresaris de Lloret, que veuen amb bons ulls el fet de promocionar els aliments propis de la comarca. Josep Franch, com a representant del Gremi d’Hostaleria i de l’Associació de Bars i Restaurants, destaca que aquests productes “són de qualitat, de quilòmetre zero“.

Domingo Olivé, de l’agència de viatges Gamma Tours, afegeix que “si hi posem tots el coll, potser serà un èxit” en referència a la campanya. Mentre que Joan Pau Romaní, del bar-restaurant El Romaní, veu com a fet “positiu visualitzar productors i hostalers que treballem el producte local”.

Per a més informació, visiteu el web www.selva.cat/localitza.

spot_img

El + Vist