8.3 C
Lloret de Mar

“Cal construir una societat que no toleri la violència masclista, és una necessitat urgent”

Això diu el manifest institucional del 25N, llegit aquest dissabte a Lloret.

'Performance', a càrrec de la Caravana de les Arts
'Performance', a càrrec de la Caravana de les Arts

Darreres Notícies

Lloret s’ha sumat aquest 25 de novembre a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones. Una jornada que s’ha traduït en concentracions i manifestacions arreu, en què s’han posat de relleu dues xifres: a Catalunya, 100 dones han estat assassinades en els últims deu anys i s’han recollit més de 124.000 denúncies relacionades amb violència masclista.

Una de les reivindicacions d’aquest 25 de novembre és que es creï un protocol d’actuació global contra tot tipus de violència sexual. Actualment, només l’Hospital Clínic té un protocol d’aquestes característiques, però només hi arriben els casos més greus, sobretot els de violació. Per això, recorden que hi ha molts casos d’assetjament, als carrers, a les festes, a la feina o a les xarxes socials, i que en aquests casos les dones no saben què han de fer ni on han d’acudir per ser ateses.

Des de l’Institut Català de les Dones s’ha recordat la necessitat que sigui tota la societat la que doni suport a les víctimes, recordant el telèfon d’atenció contra la violència masclista, el 900 900 120.

Seguint la línia de l’any passat, aquest dissabte, 25 de novembre, l’associació de dones l’Aurora i la Caravana de les Arts s’han encarregat de posar l’accent en una jornada sobretot reivindicativa. S’ha fet una performance amb els alumnes de l’aula de teatre de Batxillerat i, posteriorment, s’ha llegit el manifest institucional i s’han entregat els premis del concurs d’eslògans.

La guanyadora d’aquest any ha estat Ylenia Rodríguez, amb la frase “Tornaré a viure sense tu”, que ha estat l’eslògan de la commemoració de l’efemèride i està penjada a la plaça de l’església. L’autora assenyala que “hi ha persones que ens ajuden, que et donen les seves mans per sortir, es pot tornar a viure”.

El segon premi ha recaigut en la jove Clàudia Aumedes, que va presentar la frase: “Vives, lliures i sense por”. Explica que la situació actual “ha de canviar i evolucionar”.

Pel que fa al discurs institucional, aquest any l’han llegit les dones de l’Aurora, ja que celebren els deu anys de vida de l’entitat. Ha estat un missatge contundent llegit a tres veus, que demana que ciutadans, institucions i mitjans de comunicació siguin còmplices de la lluita contra la violència masclista. S’ha destacat que “encara vivim en una cultura masclista que ha normalitzat la violència contra les dones, cal construir una societat que no toleri la violència masclista, és una necessitat urgent”.

foto de Nova Ràdio Lloret.

Vestits de negre i amb màscares blanques, els alumnes de Batxillerat de l’Aula de Teatre municipal, sota la direcció de la Caravana de les Arts, han ofert una sèrie d’esquetxos per mostrar les diferents formes de violència que podem trobar en la societat actual.

foto de Nova Ràdio Lloret.

spot_img

El + Vist