28.5 C
Lloret de Mar
Un dels actes de la Pride Costa Brava (Orri&Soriano Asociadas)

Cap de setmana festiu i reivindicatiu amb la primera Pride Costa Brava a Lloret de Mar

L'acte principal serà la Peluca's Party, aquest dissabte a la tarda, però hi haurà diverses activitats al llarg de tot el cap de setmana.

Un dels actes de la Pride Costa Brava (Orri&Soriano Asociadas)

Darreres Notícies

Cap de setmana festiu i reivindicatiu a Lloret de Mar amb la celebració de la primera edició del Pride Costa Brava. S’organitza amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, en què el col·lectiu celebra, reclama i demana tolerància i igualtat per a les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions.

L’acte principal serà l’anomenada Peluca’s Party, organitzada per Orri&Soriano Asociadas i l’Ajuntament. Tindrà lloc aquest dissabte a la tarda, amb artistes molt populars, com Papa Topo, Soy una Pringada o Yurena. A més, hi col·laboren artistes locals, com Paco La Voz & The Bertran’s Show o Joanne & DJ Set.

Papa Topo, un dels principals convidats
Papa Topo, un dels principals convidats

Un dels impulsors del Pride, Xavi Orri, remarca que hi ha altres artistes locals que interpretaran la cançó A quién le importa, considerada un himne per al col·lectiu LGTBIQ+.

En Xavi Fornaguera, l’Ainhoa Sánchez, la Berta Gámez, en Guillem Costa i la Jana Torras interpretaran l’himne oficial del Pride, una cançó molt reivindicativa, que és ¿A quién le importa?”

Xavi Orri

Fa quatre anys que des d’Orri&Soriano Asociadas treballen amb la idea d’impulsar la Pride Costa Brava i aquest any fan una prova pilot, amb la voluntat que la celebració creixi i es consolidi a Lloret de Mar. A més, han volgut donar-li un caire molt més festiu sota el títol de Peluca’s Party i, fins i tot, hi haurà un petit estand on es vendran perruques a un preu simbòlic.

“Pride Costa Brava Lloret de Mar ja era una bona marca, però volíem fer una cosa molt més divertida i a vegades a la gent li dones un objecte com una perruca perquè es caracteritzi i encara s’ho passa molt millor”

Xavi Orri

La festa començarà a dos quarts de vuit del vespre, a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre, i l’entrada és gratuïta. A banda de les actuacions musicals, es llegiran un manifest i un pregó, a càrrec de l’alcalde, Jaume Dulsat, i de la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez.

Però a banda d’aquesta festa, diversos negocis privats s’han volgut sumar a la celebració del Pride Costa Brava amb diferents iniciatives.

Un d’ells és Casa Coco, que avui mateix han preparat una festa opening amb DJ Joanne. A més, cada dues setmanes, hi haurà la festa Mamoiselle by Casa Coco, amb actuacions de dj. Ho ha explicat Greoor Macoli, de Casa Coco.

“Per aquest divendres tenim preparada una festa opening del Pried amb la nostra dj Joanne, també tenim preparat cada dues setmanes la festa de Mamoiselle by Casa Coco”

Greoor Macoli

També aquest divendres, a les onze de la nit, el bar Areny 18 organitza un show drag, mentre que en el Bar David, a partir de la mitjanit, hi haurà una underwear party. Ho ha explicat Jesús Vega.

“Estem molt contents d’aportar el nostre gra de sorra a la festa Pride, el divendres, a les 11 de la nit, podrem gaudir en Areny 18, d’un show drag, i en el Bar David, a partir de la mitjanit, tindrem l’underwear party, ho passarem molt bé”

Jesús Vega

D’altra banda, des de l’Hotel Guitart Rosa, Jordi Bernet assenyala que regalaran perruques a tothom que faci reserva i que, a més, oferiran un nou còctel inspirat en la celebració.

“Des de Guitart Hotels oferint el nostre hotel Guitart Rosa a l’organització, regalant perruques roses a qui faci reserva i amb un nou còctel que serà la beguda oficial de l’hotel com atribut a la normalització del col·lectiu LGTBI”

Jordi Benet

Un altre local que s’uneix a la celebració és la discoteca Gotham, que farà un final de festa i convidarà a tots els assistents al Peluca’s Party al seu establiment per acabar la nit de la millor manera possible. Ho ha explicat Marc Garcia.

“Des de discoteca Gotham ens adherim a la lluita per una societat igualitària, ens encarregarem del final de festa, del Pelucas Party, el dissabte a l’esplanada del teatre, quan finalitzin els concerts, cap a dos quarts de tres de la matinada, tots els assistents tindran accés gratuït a la nostra discoteca”

Marc Garcia

I, per diumenge, el restaurant Vela Mar oferirà una sessió amb dj i animació a partir de les set de la tarda, tal com ha comentat un dels seus responsables, Marc Linares.

“El Vela Mar se suma amb una festa de tancament, el diumenge a les set de la tarda, on hi haurà dj i animació per a tothom, al Vela Mar tot el públic LGTBI és benvingut, amb una insígnia a Google, i les parelles es poden sentir segures expressant el seu amor de forma lliure”

Marc Linares

I encara un establiment més que s’adhereix a la celebració del Pride Costa Brava. És l’Amura Amore, que farà una “mojitada” el diumenge a les sis de la tarda, tal com explica en Joel Saerens.

“És un orgull que el nostre local formi part del Pride Costa Brava, us esperem el pròxim diumenge a les sis de la tarda en la mojitada

Joel Saerens

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ se celebra entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquesta data. Es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York, el 1969, i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

spot_img

El + Vist