26.2 C
Lloret de Mar
Projecte de prolongació de l'autopista

Catalunya en Comú Podem demana al Govern que s’aturi definitivament la prolongació de la C-32

El grup parlamentari ha presentat una proposta de resolució on també demana que s'estudiïn alternatives basades en la sostenibilitat i l'eficiència.

Projecte de prolongació de l'autopista

Darreres Notícies

Catalunya en Comú Podem demana al Govern de la Generalitat que s’aturi definitivament el projecte d’ampliació de la C-32. El grup parlamentari ha presentat una proposta de resolució per demanar que, per resoldre els problemes de mobilitat entre Lloret i Blanes, s’estudiïn alternatives basades en la sostenibilitat i l’eficiència.

Laura López, candidata al Congrès per Girona d’En Comú Podem, recorda que en un referèndum la ciutadania ja va posicionar-se en contra de la prolongació de l’autopista. I remarca que el projecte preveu destruir un espai natural important i això podria tenir conseqüències nefastes per al medi ambient.

De fet, Laura López es mostra optimista perquè cal tornar a redactar l‘estudi d’impacte ambiental del projecte i està convençuda que aquest desaconsellarà tirar endavant l’ampliació. A més, els Comuns proposen l’ampliació de l’espai PEIN del Massís de Cadiretes per preservar el connector biològic amb el Corredor del Montnegre.

Com a alternatives per millorar la mobilitat els Comuns demanen, entre altres coses, la construcció d’un carril bus entre Blanes i Lloret, anunciat des de l’any 2009.

Recordem que, al juliol, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va aturar cautelarment les obres de la C-32. Ara, el mateix òrgan ha desestimat el recurs presentat per Junts per Catalunya i ERC contra aquesta suspensió de les obres.

El grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem, contrari des del primer moment a aquesta infraestructura, ha volgut remarcar que la prolongació de l’autopista suposarà la destrucció de 50 hectàrees de massa boscosa, el que equival a 60.000 arbres. Consideren que cal aturar definitivament un projecte que, segons ells, “comporta encara més massificació a la Costa Brava i afavoreix l’especulació urbanística del litoral català”.

spot_img

El + Vist