30.9 C
Lloret de Mar
Membres de Catalunya Sí que es Pot a Lloret

Catalunya Sí que es Pot proposa fer un tomb al sector turístic

En l'acte fet a Lloret, la candidatura va ser molt crítica amb Junts pel Sí i acusa la coalició de voler tapar les irregularitats de CDC.

Membres de Catalunya Sí que es Pot a Lloret

Darreres Notícies

Catalunya Sí que es Pot proposa fer un tomb al sector turístic per superar el model de sol i platja i combatre’n l’elevada temporalitat. El cap de llista de la formació a Girona, Marc Vidal, ho va dir en un acte dissabte al matí a Lloret, el primer acte de campanya de la formació a les comarques gironines.

Vidal va exposar que més del 90% dels contractes d’aquesta temporada no són fixos, cosa que suposa que les feines no són de qualitat i, per això, la seva candidatura proposa un model basat en tres eixos: potenciar un turisme actiu, sostenible i responsable. Entre altres coses, el cap de la llista gironina vol impulsar l’ocupació en sectors relacionats amb el turisme i crear una ecotaxa que serveixi per preservar el paisatge com a actiu.

Per la seva banda, el número 5 de Catalunya Sí que es Pot a Barcelona, Albano Dante, va començar el seu discurs recordant que en aquella mateixa sala (al centre cívic del Rieral) hi havia estat fa anys per explicar els casos de corrupció a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en especial vinculats amb l’exalcalde de Lloret Xavier Crespo.

Dante va ser crític amb la candidatura de Junts pel Sí, donat que, segons ell, serveix per tapar la mala política de CDC en el govern de Catalunya i va afegir: “No em crec el país nou perquè jo m’he llegit la lletra petita”. Com a exemple, ressalta que “la Hisenda catalana que proposa Artur Mas està dissenyada per consultores que es dediquen a ajudar a les grans multinacionals a no pagar impostos, buscant els forats que hi ha en els sistemes fiscals dels països i així assessoren les empreses per no pagar impostos”. En aquest sentit, assegura que ell també vol un “país nou”, però no un país nou al servei dels que més tenen.

A l’acte, també hi va participar el número 3 de la candidatura a Barcelona, Joan Coscubiela, que, entre altres coses, va matisar que ells són la candidatura dels mil Sí, dins dels quals hi ha el Sí al dret a decidir i a celebrar un referèndum, que és l’única manera que els ciutadans puguin expressar de manera lliure i democràtica si volen la independència de Catalunya. I va afegir que Catalunya Sí que es Pot té complicitat absoluta amb els que es van manifestar l’11-S a la Via Lliure a la Meridiana de Barcleona.

Els parlaments els van completar Alba García i el blanenc Joan Salmerón, candidats 2 i 3, respectivament, de la coalició a les comarques gironines. A la sala s’hi van aplegar un centenar de persones de públic.

I Catalunya Sí que es Pot segueix activa i avui mateix oferirà una xerrada a la sala polivalent de la biblioteca. Es parlarà sobre l’Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió, tal com ha apuntat el regidor d’ICV – EUiA de Lloret, Miguel Gracia.

La ponent serà la portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, però també intervindran els lloretencs Cristóbal Laso i Romina Villanueva i el blanenc Joan Salmerón, membres de la llista de Catalunya Sí que es Pot a la província de Girona. La conferència començarà a dos quarts de vuit del vespre a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist