21.6 C
Lloret de Mar

Cau una banda dedicada a la marihuana que operava entre Lloret i el Maresme

Els Mossos i la Policia Nacional detenen set persones, quatre ingressen a presó i comissen 19.000 plantes.

Cau una banda dedicada a la marihuana que operava entre Lloret i el Maresme i li comissen 19.000 plantes.
Cau una banda dedicada a la marihuana que operava entre Lloret i el Maresme i li comissen 19.000 plantes.

Darreres Notícies

Cau una banda dedicada a la marihuana que operava entre Lloret i el Maresme, a la qual li comissen 19.000 plantes. Els Mossos i la Policia Nacional detenen set persones i quatre ingressen a presó. La investigació però segueix oberta i no descarten més detencions.

A les comarques de Girona, la banda estava instal·lada a Lloret de Mar i en poblacions del Maresme (Palafolls, Malgrat, Tordera), entre d’altres.

L’organització estava liderada per ciutadans de nacionalitat albanesa i espanyola; mentre els primers eren qui tenien els contactes per donar sortida a tota la droga cap a Europa, els altres proporcionaven la logística necessària per establir-se a Catalunya.

L’operació policial és la segona fase d’una investigació iniciada el passat mes de setembre, quan els agents gràcies a la informació de la cooperació policial internacional, van localitzar dues macroplantacions de marihuana en una zona boscosa de Catalunya, les quals serien gestionades i protegides per una organització criminal d’origen albanès amb arrels per tota Europa.

Després de diferents gestions policials, els agents van determinar que l’organització investigada estava dirigida per ciutadans de nacionalitat albanesa i espanyola i que els principals organitzadors de la logística es trobaven localitzats a la demarcació de Girona. Els albanesos eren qui tenien els contactes amb altres organitzacions criminals d’Espanya que els hi permetia donar sortida a la resta d’Europa de la droga.

Per altra banda, la investigació també va revelar que l’organització s’havia vist involucrada en lluites de robatoris de drogues a altres organitzacions amb les quals hi havia conflicte.

Finalment, a principis de febrer es va dur a terme l’explotació de l’operació, en què els agents van detenir set persones i van desmantellar dues plantacions de marihuana, a les demarcacions de Girona i Barcelona.

Així mateix, la policia va realitzar registres simultanis – en urbanitzacions de Palafolls (Can Genís) i Lloret (Lloret Blau)- en dos domicilis dels principals líders de l’organització encarregats de proporcionar la logística necessària als ciutadans albanesos.

Fruit dels registres, els agents van intervenir 3.500 plantes de marihuana, 28 quilos de cabdells, 1.200 euros en efectiu i material per la seva distribució. Per últim, la quantitat defraudada de fluid elèctric dels dos domicilis on es van desmantellar les plantacions supera els 100.000 euros.

Els detinguts van passar a disposició judicial, qui va decretar ingrés a presó per a quatre d’ells.

spot_img

El + Vist