17.2 C
Lloret de Mar

CCOO denuncia que el Don Juan sanciona una treballadora com a ‘repressió sindical’

Toñi Barrera s'ha queixat de les 'pèssimes condicions laborals' amb què treballen les que netegen les habitacions.

Façana superior de l'hotel Don Juan, de Lloret
Façana superior de l'hotel Don Juan, de Lloret

Darreres Notícies

CCOO denuncia repressió sindical a càrrec de la direcció de l’Hotel Don Juan. El sindicat ha mostrat el seu rebuig per l’expedient disciplinari que l’establiment ha obert a una de les treballadores. És Toñi Barrera, que neteja habitacions i és delegada sindical des de fa més de 25 anys.

servicios profesionales jimenez

Segons CCOO, la sanció ve motivada arran d’unes declaracions de Barrera a una revista. Es queixava de les pèssimes condicions laborals que pateix aquest col•lectiu. A més, denunciava que, en l’actualitat, les empreses eviten que els assalariats s’organitzin per poder defensar els seus interessos.

Arran d’aquestes afirmacions –sempre segons el sindicat- la direcció de l’Hotel Don Juan va decidir obrir-li un expedient disciplinari, amb una suspensió de feina i sou de 15 dies. Consideren inacceptable el seu testimoni. La sanció s’ha fet efectiva dies enrere, en acabar l’estiu.

Un membre de CCOO a Lloret, Eladio Alguacil, considera que la suspensió és del tot injustificada. Argumenta que la treballadora no ha fet una al•lusió directa al seu lloc de treball. Diu que només pretenia donar una visió crítica de l’entorn laboral de les anomenades cambreres de pisos.

Alguacil considera que la direcció del Don Juan ha vulnerat la llibertat d’expressió de la treballadora. Per aquest motiu, CCOO ha denunciat la direcció de l’hotel. Es donaran cita als jutjats el pròxim 10 de desembre. Abans, el sindicat ha programat una concentració de protesta el pròxim 7 d’octubre, de 17 a 18 hores, a les portes de l’hotel Don Juan.

Nova Ràdio Lloret s’ha posat en contacte amb la direcció de l’establiment, que no ha volgut fer declaracions.

spot_img

El + Vist