26.9 C
Lloret de Mar
Rodatge del fim 'Estiu 1993'

El cineclub Adler projecta ‘Estiu 1993’ -la pel·lícula ‘del moment’-, amb Fermí Reixach

El passi es duu a terme aquest dijous, 20 de juliol, al Teatre (21 hores). Sessió gratuïta, amb invitació.

Rodatge del fim 'Estiu 1993'

Darreres Notícies

‘Estiu 1993’ -definida com la pel·lícula ‘del moment’, pels premis que està recollint arreu- es projecta aquest dijous a Lloret de Mar, com una de les propostes cinèfiles de la festa major de Santa Cristina.

El film se centra en la Frida, una nena de 6 anys, quan afronta el primer estiu amb la seva nova família adoptiva, després de morir la seva mare. Lluny del seu entorn proper, en ple camp, la nena haurà d’adaptar-se a una nova vida.

‘Estiu 1993’ és una reflexió sobre la infantesa i l’acceptació de la mort –que es basa en la infància i records de la seva directora, Carla Simón-. La protagonitzen Laia Artigas, Bruna Cusí, David Verdaguer i el lloretenc Fermí Reixach, que fa d’avi de les nenes protagonistes. “Sempre es parla de la dificultat de treballar amb nens al cinema, però aquestes nenes són impressionants, una meravella, com les ha dirigit la Carla… t’agafen des del primer moment”, relata.

La projecció va a càrrec del cineclub Adler. El president Joan Moret afirma, sense embuts que “és la pel·lícula del moment, tothom en parla, hem d’estar al dia d’allò que s’estrena a les sales i més quan són produccions catalanes“.

Estiu 1993 ha guanyat diversos premis, a més de ser la gran revelació de la Berlinale i guanyar la Bisnaga d’Or a la millor producció espanyola del Festival de Màlaga. També és finalista als premis LUX del Parlament Europeu.

El passi, amb la presència de Fermí Reixach -que dilluns va rebre reconeixement a la seva carrera per part de la gent de Lloret-, és aquest dijous, 20 de juliol, a partir de les 21 hores al Teatre. És una projecció gratuïta. S’han de recollir les invitacions al Museu del Mar o bé al Puntet.

 

spot_img

El + Vist