Què passa amb aquelles persones que no són productives per al sistema? Això és el que es pregunta la companyia La Virgueria, que parteix d’aquesta qüestió per crear Com menja un caníbal.
Els creadors i directors són Isis Martín i Aleix Fauró, que amb aquesta obra fan una crítica del sistema però amb un enfocament diferent al que presenten habitualment els seus espectacles.
“A diferència d’altres vegades que hem fet un teatre que s’apropava al teatre documental, el que hem volgut fer és una crítica a partir de la fantasia”
Aleix Fauró
La protagonista és la Dora, una dona que va emigrar a Barcelona als anys 50 amb el seu germà i altres membres de la família. El seu personatge serveix de punt de partida per explicar la història d’aquells a qui el sistema deixa de banda per no ser productius dins les regles del capitalisme.
“Una persona que està a càrrec d’un noi amb discapacitat intel·lectual es veu obligada a inventar-se un món perquè la vida del noi sigui una mica més plàcida”
Aleix Fauró
L’obra porta sobre l’escenari deu artistes que ofereixen un espectacle multidisciplinari, amb teatre, expressió corporal, poesia visual, música i circ.
“És la primera vegada que ens atrevim a fer una bogeria tan meravellosa sobre l’escenari”
Aleix Fauró
Com menja un caníbal arriba a Lloret aquest divendres, en el marc del festival Lloret Espai Off. La funció començarà a les vuit del vespre, a l’escenari del Teatre, i les entrades valen 12 euros.