14.3 C
Blanes
Cartell de les jornades

Comencen les jornades de la Cuina del Peix de l’Art, amb vint establiments participants

La campanya recorda 'la tirada a l'art', un mètode tradicional de pesca a Lloret.

Cartell de les jornades

Darreres Notícies

Plats tradicionals i d’altres més sofisticats, amb el peix i el marisc com a protagonistes, acompanyats de gastronomia de proximitat i temporada. Aquesta és l’oferta que es podrà trobar a la quinzena edició de les jornades del Peix de l’Art de Lloret. Han començat aquesta setmana i s’allarguen tot el mes d’octubre.

En aquesta ocasió, hi ha una vintena d’establiments participants, entre restaurants i hotels. Són menys que l’any passat però amb alguna nova incorporació. La principal novetat és la presència, per primera vegada, del Tinglado d’en Manel, una rostisseria que ofereix plats preparats per emportar.

Com sempre, els menús van destinats a tot tipus de públic i els preus oscil·len entre els 25 i els 80 euros. Josep Franch, gerent de l’Associació de Bars i Restaurants, exposa alguns dels plats que es podran trobar als diferents establiments participants: “crema d’alvocats amb llamàntol i perles de gintònic; raviolis de txangurro, rovells de garotes i crema de boletus; medalló de rap amb bolets variats de temporada i cloïsses; cabra de mar amb cargols…”.

Les jornades del peix de l’art han arribat a la quinzena edició d’una manera totalment consolidada. L’esdeveniment gastronòmic compta amb dos objectius principals: posar de relleu la qualitat de la cuina lloretenca i contribuir a desestacionalitzar la temporada, tal com es fa amb les jornades de l’arròs, al maig.

Es fa recordant un mètode tradicional de pesca a Lloret: la tirada a l’art, que consisteix en l’arrossegament del peix. Era una pràctica que ajudava, anys enrere, a la subsistència de moltes famílies que vivien de la pesca. En aquest sentit, Franch explica que “si Lloret hagués tingut un peix típic, com la gamba de Palamós o l’anxova de l’Escala, podíem haver fet unes jornades d’aquest peix. Però teníem aquest sistema de pesca en què dins de la xarxa pot entrar qualsevol peix o marisc i així donem llibertat creativa al xef”.

Com és habitual, per cada menú s’obtindrà una entrada gratuïta als Jardins de Santa Clotilde. A més, es regalarà un passi i una consumició al Casino i dues hores gratuïtes als pàrquings municipals.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist