20.1 C
Lloret de Mar
Operatiu a Lloret de Mar

Comissades a Lloret 1.200 peces falsificades de Michael Kors, valorades en 282.000 euros

La Guàrdia Civil va inspeccionar sis establiments de la vila. El mateix operatiu es va dur a terme a la Jonquera i, en total, es van comissar 3.000 peces, valorades en 534.000 euros.

Operatiu a Lloret de Mar

Darreres Notícies

Els operatius contra les falsificacions a Lloret de Mar i la Jonquera (Alt Empordà) s’han saldat amb 3.000 peces comissades, valorades en 534.000 euros. Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la Guàrdia Civil va inspeccionar onze locals de les dues poblacions arran de la denúncia de Michael Kors, marca de roba i complements.

La primera intervenció de l’operatiu, denominat Operació Metracrilato, es va fer a la zona comercial de la Jonquera el 6 de setembre, on una cinquantena d’agents van inspeccionar cinc locals i van comissar 1.800 productes d’aquesta marca, entre els quals hi havia cinturons i bosses de mà valorades en 252.000 euros. També es van endur diversos anagrames de la marca amb material per a ser enganxades i cosides a les peces.

La segona fase de l’operació es va fer l’endemà a Lloret amb la participació del mateix nombre d’efectius, que van inspeccionar sis locals i van comissar 1.200 peces falsificades i valorades en 282.000 euros.

En les dues intervencions, la policia va comptar amb un perit de la companyia Michael Kors per determinar l’autenticitat dels productes.

Des del cos destaquen que els propietaris dels dotze establiments inspeccionats van prendre “mesures de seguretat” per evitar l’actuació de la policia. Entre elles, l’existència de persones situades a les proximitats dels locals que si observen moviments estranys alertaven de la presència policial i els responsables dels locals els tancaven.

Això va provocar, segons la benemèrita, que una de les botigues abaixés la persiana deixant tancades a dins a dues persones de nacionalitat francesa. La Guàrdia Civil les va auxiliar quan va sentir els crits de socors. El propietari i l’encarregat del local, que van fugir del lloc, van acabar detinguts per un presumpte delicte de detenció il·legal.

Posteriorment, la policia va citar a declarar en qualitat d’investigats als onze propietaris per presumptes delictes contra la propietat intel·lectual.

spot_img

El + Vist