27.7 C
Lloret de Mar
Equip prebenjamí del CF Lloret, en un partit (Albert Robert).

Competicions esportives aturades durant 15 dies per ajudar a contenir la Covid

Escolta les reaccions dels clubs d'hoquei, futbol, associació blanc blava, futbol sala, volei, natació i tennis.

Equip prebenjamí del CF Lloret, en un partit (Albert Robert).

Darreres Notícies

S’aturen les competicions esportives durant quinze dies per ajudar a contenir els brots de coronavirus. Així s’ha anunciat aquest dimecres, després d’una reunió de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya amb totes les federacions del territori i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

Tot i que reconeixen que la tasca per part dels clubs s’està realitzant de manera correcta, aplicant tots els protocols de seguretat, han explicat que el motiu principal de l’aturada és evitar la mobilitat familiar fora dels seus municipis, un fet que consideren que incrementa el risc de rebrot. La decisió no afectarà els entrenaments ni els usuaris de les instal·lacions esportives.

Diversos clubs de Lloret de Mar han reaccionat davant d’aquesta mesura. El president del Club Hoquei Lloret, Josua Pérez, opina que “no és una bona notícia, perquè vol dir que el segon brot no està controlat”. L’aturada no afectarà l’entitat, ja que l’OK Lliga és una competició professional. Tot i així, els homes de Xavi Albet no jugaran aquest cap de setmana per un positiu de Covid a l’equip rival.

Pel Club de Futbol Lloret també parla el seu president, Eduard Coloma, que assenyala que són “mesures necessàries, hem d’acceptar la situació tot i que tothom tenia molta il·lusió per iniciar la competició”. Per l’Associació Blanc Blava Lloret, el seu coordinador, Xavi Cuartero, destaca que “el primer és la salut, s’ha d’aturar la competició perquè els rebrots van en augment”.

Seguim amb el Lloret Esportiu Futbol Sala. Un dels seus responsables és Jaume Joseantonio, que exposa que “l’anunci ha sortit a tres dies d’iniciar els campionats i amb totes les gestions fetes, però la salut del col·lectiu és el més important”. En el cas del Club Volei Lloret, la presidenta, Andrea Nicolás, es mostra “a favor d’una aturada a temps per evitar una aturada com la del passat curs”.

El Club Natació Lloret també és un dels afectats. La seva presidenta és Olga Valls, explica que “als clubs de natació ens enganxa just en la setmana que començava la lliga i, a més, la setmana següent teníem una competició a Lloret”. I qui també ha valorat la mesura és el director esportiu del Club Tennis Lloret, Cristian Martínez, que apunta que “per desgràcia és una situació que es podia donar”.

Les federacions esportives han demanat que l’aturada només sigui de dos caps de setmana i que si en aquests 15 dies la situació no millora, es pugui fer una excepció amb l’esport federat per seguir endavant amb les competicions. De fet, Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha estat contundent i ha avisat que una segona aturada de l’activitat dels clubs suposarà l’estocada definitiva per a molts d’ells.

spot_img

El + Vist