21.3 C
Lloret de Mar

Concentració a Lloret en suport al raper Pablo Hasél

L'artista lleidatà ha estat detingut i empresonat per les seves cançons i tuits sobre la monarquia espanyola.

Concentració ahir a la plaça de la Vila, per reclamar la llibertat de Pablo Hasél (Junts per Lloret).
Concentració ahir a la plaça de la Vila, per reclamar la llibertat de Pablo Hasél (Junts per Lloret).

Darreres Notícies

Concentració ahir a Lloret de Mar en suport a Pablo Hasél, igual que s’ha fet arreu de Catalunya per reclamar la llibertat del raper lleidatà.

Hasél ha estat detingut aquest dimarts al matí, per ordre de l’Audiència Nacional pels continguts dels seus tuits i cançons sobre la monarquia espanyola. Aquest mateix dimarts ja ha ingressat a presó per complir la condemna que se li ha imposat de 9 mesos de presó per un delicte d’enaltiment del terrorisme i injúries a la corona.

Davant aquestes acusacions, la defensa de Pablo Hasél va recordar que els fets jutjats són conseqüència d’un dret ‘efectiu’ a la llibertat ideològica i d’expressió. La convocatòria, a càrrec de la Taula per la República, feta ahir a la plaça de la Vila, ha reunit desenes de persones.

La detenció i empresonament de Pablo Hasél per enaltiment del terrorisme i injúries a la monarquia ha tingut ressò a la premsa internacional.

Un cas com el del cantant, condemnat pel contingut de les seves cançons i tuits, seria improbable o, fins i tot, excepcional en alguns països del nostre entorn. No n’hi ha gaires precedents a Alemanya ni al Regne Unit, mentre que a França va desaparèixer el delicte d’ofensa al cap de l’Estat i, als Estats Units, la llibertat d’expressió és sagrada i està molt protegida.

spot_img

El + Vist