14.9 C
Lloret de Mar

Contundent condemna als feminicidis d’aquesta setmana a Lloret

Una setantena de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament per condemnar el doble crim de Lloret per violència masclista.

La concentració contra els feminicidis
La concentració contra els feminicidis

Darreres Notícies

Una setantena de persones s’han concentrat aquest dimecres a la tarda davant de l’Ajuntament per condemnar els feminicidis que s’han produït aquesta setmana al municipi. Malgrat la pluja, s’ha llegit un manifest, hi ha hagut diferents parlaments i s’ha fet un minut de silenci en record a les víctimes.

servicios profesionales jimenez

La secretària de Feminismes de la Generalitat, Montse Pineda, ha assistit a l’acte per sumar-se a la condemna i expressar el condol a la família. Pineda ha posat de manifest que no es pot tolerar cap situació de violència masclista: “Com a Govern, volem donar un missatge contundent de rebuig a qualsevol situació de violència masclista, no ens podem permetre acostumar-nos a les situacions de violència masclista”.

Montse Pineda, secretària de Feminismes
Montse Pineda, secretària de Feminismes

La secretària de Feminismes ha apel·lat al compromís ferm de tota la ciutadania per lluitar contra aquesta xacra i ha assegurat que el Govern està posant totes les eines a l’abast de les víctimes. Tot i així, ha enviat un missatge clar i contundent als homes.

“Sobretot estem treballant perquè els homes deixeu de matar, deixeu de violar-nos, deixeu d’assetjar-nos”

Montse Pineda

L’alcaldessa accidental, Lara Torres, ha condemnat els fets en nom de l’Ajuntament.

“Des de Lloret condemnem enèrgicament aquest presumpte feminicidi i ens posem a disposició de la família i de totes les autoritats que estan investigant el cas”

Lara Torres
La concentració d'aquest dimecres a la tarda
La concentració d’aquest dimecres a la tarda

En els mateixos termes s’ha expressat la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, que ha explicat que s’han posat a disposició del fill per al que necessiti.

“Desconeixem els antecedents en el cas d’aquesta família i, a partir d’aquí, oferir tot el nostre suport, ja sigui atenció psicològica o jurídica per al fill, i tot el que pugui necessitar”

Jennifer Pérez

Qui també ha estat present a la concentració ha estat l’associació de dones l’Aurora. Maite Rodríguez alerta que no ens podem acostumar a la violència masclista.

“Gairebé ens estem acostumant, tot i que no ens hem d’acostumar a aquestes coses, perquè no les hem de normalitzar aquestes violències masclistes”

Maite Rodríguez
La concentració ha seguit, malgrat la pluja
La concentració ha seguit, malgrat la pluja

Des de l’Aurora, seguiran lluitant contra qualsevol tipus de violència i recorden que tot comença amb el micromasclisme: “Des de l’Aurora seguirem al peu del canó lluitant contra totes aquestes violències, que són l’iceberg de la veritable violència envers les dones, que patim cada dia, en cada moment, des del moment de néixer fins al final dels nostres dies, només pel fet de ser dones”.

Amb les dues víctimes d’aquesta setmana a Lloret, aquest 2022 ja s’han produït set feminicidis a Catalunya. Des del Govern recorden que les víctimes que necessitin ajuda poden trucar gratuïtament al telèfon 900 900 120, o bé adreçar-se als Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) municipals. 

Ahir també es va fer una doble concentració a la ciutat de Girona per condemnar el feminicidi. Els fets han ocorregut dimarts en una casa dels Pinars, en què la policia va trobar la dona i la filla mortes a cops de destral i ganivetades a dins de l’habitatge, i l’home penjat amb una corda en una barana exterior.

Segons TV3, no ha transcendit, però, que l’home deixés cap nota de comiat. Els veïns de la zona expliquen que la família, l’origen rus, passava períodes a la casa de Lloret com a segona residència, tot i que els fills estaven escolaritzats a França, i que no havien sentit mai conflictes.

Els mitjans apunten que l’home era un milionari rus dedicat al negoci del gas amb una fortuna de més de 400 milions de dòlars.

spot_img

El + Vist