13.8 C
Lloret de Mar

Es fa una crida per a la donació de sang d’aquest divendres, al teatre i al centre cívic del Rieral

Una crida que pren més rellevància a l’estiu quan les donacions baixen un 30% a causa de les vacances.

Donació anterior al teatre municipal
Donació anterior al teatre municipal

Darreres Notícies

Es fa una crida a donar sang, aquest divendres, a Lloret. Una crida que pren més rellevància a l’estiu quan les donacions baixen un 30% a causa de les vacances, però es manté la demanda arreu de Catalunya, tal i com explica el doctor Jordi Vila.

servicios profesionales jimenez

Fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Per això, des del Banc de Sang es fa una crida perquè els donants animin el seu entorn a donar en grup. El doctor Jordi Vila.

Donar sang és un gest senzill, altruista i que permet obtenir d’una donació fins a tres productes: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Un cop recollides, les bosses van al banc de sang i allà se separen els tres productes. Aquest és l’estoc que hi ha i que demanen hospitals i centres sanitaris.

Els organitzadors expliquen que quasi tothom pot donar sang. Només cal tenir 18 anys, pesar un mínim de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Una confusió que es dóna és que no s’ha d’anar en dejú a donar sang. Al contrari: “cal menjar bé i beure abans i després amb la calor que fa”, assenyala el doctor Vila.

La jornada de donació arriba aquest divendres, 21 de juliol, a dos espais de Lloret. Al teatre, matí (10-14h) i tarda (16-21h), i al centre cívic del Rieral (17:30 a 21 hores).

Aquest estiu, fins al 31 d’agost, a les comarques de Girona hi ha previstes més de 60 campanyes de recollida de sang. Al conjunt de Catalunya fan falta 1.000 donacions al dia de mitjana.

spot_img

El + Vist