16.6 C
Lloret de Mar

Crida per trobar nous voluntaris per crear parelles lingüístiques a Lloret de Mar

Com és habitual, hi ha molta demanda d'alumnes que volen aprendre a parlar el català amb fluïdesa, però fan falta voluntaris.

Promoció del Voluntariat per la Llengua
Promoció del Voluntariat per la Llengua

Darreres Notícies

L’Oficina de Català de Lloret busca voluntaris per participar en la nova campanya de parelles lingüístiques. Com és habitual, hi ha molta demanda d’alumnes que volen aprendre a parlar el català amb fluïdesa, però fan falta voluntaris.

Idoia Saracíbar, professora de l’Oficina de Català de Lloret, remarca que l’únic requisit per ser voluntari és ser catalanoparlant, però matisa que no fa falta parlar un català perfecte. L’objectiu, en aquest sentit, no és que facin de professors, sinó que ajudin els aprenents a parlar el català en àmbits quotidians.

I per potenciar encara més la pràctica del català en el dia a dia, com a novetat, aquest any hi ha diferents comerços de la vila que s’han adherit a una campanya per facilitar la conversa en català amb els alumnes.

El programa consisteix en què la parella faci una trobada per setmana i el compromís, en total, és per a deu trobades. Tot i així, les valoracions sempre són molt positives i moltes vegades s’acaba creant una relació d’amistat a la parella.

El programa de Voluntariat per la Llengua està reconegut per la Unió Europea i s’ha adoptat a Catalunya, l’Aran, Perpinyà, Andorra, València i les Illes Balears. A més, ha arribat fins a Bolzano, a Itàlia, i a Flandes, a Bèlgica. A Lloret, al llarg de tot el 2019, es van formar més d’un centenar de parelles lingüístiques.

Hi ha temps d’inscriure’s fins al 3 de febrer. Els interessats han d’adreçar-se a l’Oficina de Català, al carrer Felicià Serra i Mont número 15. A més, també es pot fer a través del Facebook, trucant al telèfon 972 36 18 34, al correu electrònic [email protected] o a través del web del Voluntariat per la llengua.

spot_img

El + Vist