4.8 C
Lloret de Mar
Ciutadans a Lloret

C’s fa campanya a Lloret i és molt crític amb les formacions independentistes

L'eurodiputat Javier Nart assegura que Catalunya independent quedaria fora de la UE i això seria una 'tragèdia econòmica'.

Ciutadans a Lloret

Darreres Notícies

Ciutadans ha fet parada a Lloret aquest diumenge a la tarda per fer campanya de cara al 27-S. El seu discurs ha estat molt crític cap a les formacions que promouen la independència de Catalunya.

En aquest sentit, l’eurodiputat Javier Nart ha exposat que si Catalunya s’independitzés quedaria fora de la Unió Europea (UE), perquè per formar-ne part cal, entre altres coses, la unanimitat de tots els països i Catalunya no la tindria. I ha afegit que “quedar fora de la UE seria una tragèdia econòmica”. Nart ha argumentat: “Estem dins d’un mercat únic i si en sortim haurem de pagar aranzels, deixarem ser competitius i, tot i que tindrem l’euro, no estarem al Banc Central i, per tant, no podrem accedir al crèdit”. Segons l’eurodiputat de C’s, la “pèssima administració” de la Generalitat ha provocat que els bons siguin “bons escombraries” i és necessari el finançament a través de crèdit del Banc Central.

En el seu discurs, Javier Nart també ha fet referència a un estudi de la UE sobre Bon Govern, que situa Catalunya en el lloc 133 de 199 regions analitzades; fet que demostra, segons el membre de Ciutadans, “una administració putrefacta” liderada per “un partit que té les seus embargades per corrupció”, a banda d’alguns dels seus membres. En aquest sentit, Nart ha volgut remarcar que “el problema és la corrupció i no la bandera”. “Amb la independència senzillament ens estavellarem, no només social i territorialment, sinó també econòmicament; per tant, és un tema seriós, que va molt més enllà d’un sentiment”.

A Lloret, també s’ha comptat amb la presència del cap de llista de C’s per Girona, Jean Castel, que ha parlat sobre turisme. En concret, ha remarcat que la formació vol canviar el model turístic basant-se en “l’excel·lència”. En aquest sentit, ha afirmat que és necessària la inversió municipal, però també autonòmica. Un fet que, segons Castel, no ha tingut en compte l’actual govern, “de Convergència i Unió, perquè Unió s’ha baixat del tren a l’últim moment, i ERC sense estar al govern”.

El candidat critica que aquestes formacions s’han centrat en fer una política “partitocràtica”, mentre que C’s fa un seguit de propostes que “donen solucions als problemes reals dels catalans”. Castel proposa que es potenciï tota la riquesa que té Catalunya per poder desestacionalitzar el turisme i aconseguir que els visitants vinguin més dies i vegin molt més que el municipi on s’allotgen. Un fet que beneficiaria “els hotels, però també la restauració i el comerç, incloent el petit comerç”.

Ciutadans ha muntat una carpa a la plaça de l’Església aquest diumenge a la tarda i ha fet un passeig pel centre de Lloret.

spot_img

El + Vist