30.9 C
Lloret de Mar
Manifestació de treballadors i sindicats del divendres, 28 de juliol a les portes de l'establiment

Desconvocades les aturades parcials, per a avui, a l’Hotel Don Juan de Lloret

Patronal i sindicats han signat l'acord en què es garanteix l'obertura de l'establiment tot l'any.

Manifestació de treballadors i sindicats del divendres, 28 de juliol a les portes de l'establiment

Darreres Notícies

CCOO desconvoca la vaga de treballadors de l’Hotel Don Juan, que tenia previst iniciar-se avui dilluns. Finalment, l’establiment s’ha compromès a seguir amb l’activitat durant els mesos de temporada baixa. L’acord entre la patronal i el sindicat es va signar el passat divendres al matí, a Girona.

Aquesta entesa arriba després de les diverses mobilitzacions i reclamacions que s’han fet des CCOO. Un dels seus membres, Eladio Alguacil, explica que les negociacions han arribat a bon port perquè “divendres ens vam reunir a la delegació de Treball a Girona i vam arribar a un acord amb l’empresa, que consisteix en què l’empresa obrirà les reserves que tenia tancades a partir del 4 de novembre. També ens hem compromès a negociar un pla de viabilitat que sigui beneficiós per ambdues parts. Vol dir que l’hotel no es tancarà”.

Alguacil també ha destacat que la mesura que volia aplicar l’Hotel Don Juan, amb el tancament durant els mesos d’hivern, afectava prop de 250 famílies, que s’haurien vist obligades a anar a l’atur.

Segons el sindicat, si no s’hagués arribat a aquest acord, estava previst convocar una aturada de 8 hores pel pròxim 17 d’agost i, després, una vaga indefinida. En aquest sentit, el sindicalista remarca que “hem lluitat per l’obertura de l’hotel. Teníem decidit, després de la vaga del dia 17, convocar una vaga indefinida. No creiem que l’hotel hagi de tancar després de tants anys d’obertura. I més encara amb la mà oberta que teníem els sindicats per negociar qualsevol cosa per tal que l’hotel seguís obert”.

Segons CCOO, un dels arguments principals que va donar l’establiment hoteler per justificar el tancament en temporada baixa era que els bancs els exigien aturar l’activitat perquè tenien pèrdues. Des dels sindicats asseguren que tant el 2015 com el 2016, l’Hotel Don Juan va tancar amb superàvit.

Eladio Alguacil ha assenyalat que a Lloret hi ha pocs hotels que obrin al llarg de l’any i que la majoria funcionen només a l’estiu. Ha recordat, també, que l’any passat es va arribar, amb èxit, a un acord amb l’Hotel Guitart per tal que no tanqués.

spot_img

El + Vist