20.1 C
Lloret de Mar
La nova sala Esteve Fàbregas i Barri

El despatx de l’Estevet s’ha traslladat al Museu del Mar perquè tothom el pugui veure

Esteve Fàbregas i Barri va ser el protagonista del Dia Internacional dels Arxius per la inauguració de la sala i per la cessió del seu fons documental (de més de 100 metres lineals) per part de la família.

La nova sala Esteve Fàbregas i Barri

Darreres Notícies

Inaugurada la sala Esteve Fàbregas i Barri del Museu del Mar, que recrea el despatx de l’il•lustre lloretenc. Divendres passat es va fer un acte oficial d’inauguració coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius, que a Lloret es va commemorar amb la presentació del butlletí Sesmond, visites guiades a l’arxiu i, precisament, la cessió del fons documental de l’Esteve Fàbregas i Barri, conegut com l’Estevet.

El seu fill, també de nom Esteve Fàbregas, va aprofitar l’acte per donar a conèixer una anècdota que reflecteix com n’era d’important Lloret de Mar i la història i patrimoni del municipi per al seu pare, que va impedir que un constructor enderroqués el castell de Sant Joan.

El fill va afegir que el temps només recorda l’empremta que deixem al llarg de la vida. En aquest sentit, el seu pare va deixar moltes engrunes que a partir d’ara l’arxiu s’encarregarà de preservar.

A l’acte també va intervenir el regidor de Cultura, Albert Robert, que precisament està casat amb una néta de l’Estevet. Això va fer que el regidor s’emocionés quan parlava de l’avi Esteve.

El fons documental de l’Estevet és molt ampli, de més de cent metres lineals, i molt variat. Tot plegat el converteix en un fons molt ric i interessant per a l’arxiu. La tasca de triar-lo i ordenar-lo l’ha fet possible, en gran part, l’historiador lloretenc i amic de l’Estevet Joan Domènech.

A banda de poder consultar el seu fons documental a l’arxiu municipal, tothom que ho vulgui podrà veure com era el lloc on l’Estevet treballava gràcies a la recreació del despatx que han fet al Museu del Mar.

spot_img

El + Vist