17.1 C
Lloret de Mar

Donació de sang aquest divendres, amb la col·laboració de l’escola Immaculada Concepció

El Banc de Sang alerta que després de les festes de Nadal les reserves de tots els grups estan sota mínims. Al Teatre (10-14 i 16-21) i al centre cívic del Rieral (17.30-21).

Darreres Notícies

Nova jornada de donació de sang a Lloret de Mar, aquest divendres. Es fa una crida als veïns de la vila perquè les reserves que hi ha ara mateix són baixes. En especial, fa falta sang dels grups O- i A-. Tot i que Meritxell Casacuberta, tècnica de Promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona, alerta que després de les festes de Nadal les reserves de tots els grups estan sota mínims.

Donació de sang al teatre, l’any passat

Els interessats en donar sang poden fer-ho aquest divendres al Teatre Municipal, al matí, de deu a dues, i a la tarda, de quatre a nou. També es pot fer al Centre Cívic del Rieral, de dos quarts de sis de la tarda a les nou de la nit.

La jornada compta amb la col·laboració dels alumnes de tercer d’ESO de l’escola Immaculada Concepció. Meritxell Casacuberta remarca que és molt interessant que els infants i adolescents comencin a conscienciar-se amb la causa per dues coses: perquè empenyin els adults propers a donar sang i perquè quan ells facin divuit anys també en donin.

Una de les alumnes, Júlia Ramon, explica que han col·laborat fent difusió de la campanya. Anna Anaya, una altra alumna, argumenta que, com a centre educatiu, volen incrementar les donacions de sang. L’alumne Oscar García recorda que es necessari donar sang.

Recordem que poden donar sang les persones que tinguin entre 18 i 70 anys. Els homes poden fer-ho quatre cops l’any, mentre que les dones, només tres. Això sí, tots han de presentar un bon estat de salut i pesar més de 50 quilos. És important, també, haver menjat abans de fer la donació.

La donació d’aquest divendres coincideix amb la campanya de la Marató de sang de Catalunya, que va començar l’11 de gener i acaba aquest mateix divendres. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang aquests dies per normalitzar la situació de les reserves.

spot_img

El + Vist