8.2 C
Lloret de Mar
Travessia Yasuji Fusano 2021

Dorsals esgotats i molta emoció a la primera travessia dedicada a Yasuji Fusano

300 persones han nedat a la 35a edició de la Travessia de Lloret, que a partir d'ara du el nom del desaparegut i estimat Yasuji Fusano. Antonio Roldan i Meritxell Gonfaus han guanyat als 1.500 metres.

Travessia Yasuji Fusano 2021

Darreres Notícies

Dia assolellat, bona mar, 300 nedadors (tots els dorsals que hi havia disponibles) i Yasuji Fusano en el record. Aquests han estat els ingredients de la 35a Travessia nedant a la badia de Lloret, que s’ha celebrat aquest diumenge al matí amb valoracions molt bones per part del Club Natació Lloret. A partir d’ara, la travessia du el nom de Yasuji Fusano, que va morir en plena pandèmia a causa del coronavirus.

Antonio Roldan (CN Premià) ha guanyat la carrera de 1.500 metres, i amb un temps de 22’02’’. L’han seguit, de prop, Èric Casals (CN Vic ETB), amb 22’21’’, i Javier Navarro (CN Aquamasters), amb 22’40’’. En noies, la més ràpida ha estat Meritxell Gonfaus (CN Aquamasters), que ha arribat a la meta amb 22’34’’. El podi l’han completat Alba Roldan (CN Jerez Natación Master), amb 25’49’’, i Mireia Gómez, amb 26’19’’.

A la travessia curta, de 500 metres, els tres primers classificats han estat Siro Juárez, Jan Pol Gago i Erick Mariscal; les noies més ràpides han estat Ona De Miguel, Carla Cuesta i Nara Cuesta. També s’han endut guardó els nedadors de Lloret més ràpids: Iker Romero i Àgata Gómez. A més, s’han entregat un grapat de premis per categories segons l’edat.

Entre els participants, el fill de Yasuji Fusano, en Josep, que, emocionat pel record del seu pare, ha tornat a nedar a la travessia després de més de 10 anys.

“Estic molt emocionat, hi ha hagut un moment que se’m queien les llàgrimes perquè pensava en el meu pare mentre nedava”

Josep Fusano

La botzina per donar el tret de sortida l’ha premut Montse Fusano, filla de Yasuji, que també s’ha mostrat molt emocionada pel bon record que ha deixat el seu pare en tothom. Montse Fusano també ha recordat com el seu pare animava els últims a arribar, ja que per a ell l’important no era guanyar, sinó fomentar la participació i la capacitat de superació personal de cadascú.

“La idea que tenia el meu pare era potenciar l’esport, l’esforç i la il·lusió, per això ell donava una medalla a tothom i animava moltíssim els últims”

Montse Fusano

En aquest sentit, l’última en arribar a la travessia dels 1.500 metres, fortament ovacionada, ha estat Paquita Rodríguez, que amb 70 anys no es perd mai la cita. També han participat a la prova diversos esportistes de natació adaptada, entre els quals hi havia els lloretencs Jesús García i Anna Sabariego.

La presidenta del Club Natació Lloret, Olga Valls, està molt contenta de com ha anat tot. Tant a ella com a la resta de companys del club se’ls ha fet molt estrany que en Yasuji no fos a la barca controlant-ho tot, però està contenta de poder retre-li l’homenatge que es mereix.

La regidora d’Esports, Ana García-Castany, també fa una valoració molt positiva de l’esdeveniment. Com sempre, la travessia ha comptat amb la col·laboració del Club de Caiac, que ha guiat els nedadors en tot moment, l’Ajuntament, el Club Nàutic Lloret, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de la Selva i Servimed.

Les mesures anticovid han marcat l’organitació de la prova, amb sortides esglaonades de 30 en 30 i ús de mascaretes, entre altres coses. Tot i així, les ganes de tornar a competir s’han notat amb l’èxit de participació: dilluns ja s’havien esgotat les 300 places disponibles.

spot_img

El + Vist