11.4 C
Lloret de Mar
Educar entre generacions

Educar amb normes, premis i càstigs

Educar entre generacions

Darreres Notícies

Educar els fills adolescents amb autoritat, unes normes clares i preservant, per sobre de tot, l’amorentre pares i fills. Aquests són alguns dels consells que donaran avui a Lloret de Mar dos experts en la matèria. Són Pere Salvador, director d’un institut de Sant Fost de Campsentelles, i Ricard Jiménez, tècnic d’educació de l’Ajuntament d’aquesta vila.

A partir de l’experiència que tenen, han elaborat un model per educar els fills que es tradueix en un decàleg de punts. Està pensat especialment per als adolescents, que tenen entre 13 i 18 anys. Ricard Jiménez assenyala que els pares “no poden ser amics” dels seus fills. Han d’exercir la seva autoritat com a educadors, tot i que l’adolescència “és una etapa complicada”. “És fàcil que es trenquin els vincles emocionals entre pares i fills, que fan que la persona tiri endavant, i aquest amor s’ha de preservar”, destaca.

Jiménez és un ferm defensor dels càstigs, així com dels premis pel que fa al comportament dels joves. Argumenta que les normes han de ser clares i sempre han de ser les mateixes. És a dir, la permissivitat ha de ser zero. Ho compara amb les regles d’un partit de futbol. “La norma ha de ser la que vulguis, com tornar a casa a les 21 hores, si arriba 10 minuts tard es pot endur una esbroncada, però si no arriba fins a les 23 hores, llavors és falta, penal i expulsió”, exposa.

Un altre aspecte que destaquen els ponents de la xerrada d’avui és que s’ha perdut la cultura de l’esforç, és a dir, els adolescents no saben valorar moltes de les coses que tenen, les quals han obtingut sense esforçar-se. Ricard Jiménez posa l’exemple del telèfon mòbil. “Fins fa dos anys, en les xerrades, algun pare sempre preguntava si havia de comprar el mòbil al seu fill, que li demanava, però ara això ja no es pregunta, el fill ja no el demana, sinó que els pares ja li compren”, exposa i conclou que “això és terrible, perquè no saben el que valen, perquè es tracta de mòbils intel·ligents”.

La xerrada, amb Ricard Jiménez i Pere Salvador, s’adreça tant a pares com a fills adolescents. Està prevista aquest dilluns, a partir de dos quarts de 8 del vespre, a la sala polivalent de la Biblioteca.

spot_img

El + Vist