17.9 C
Lloret de Mar

‘El Agua’ inaugurarà una nova temporada del cicle Cinema i Dona

La pel·lícula es projectarà aquest vespre (20.30 hores) al Teatre, en el cicle que coorganitzen el Cineclub Adler i l'Aurora.

El Agua
El Agua

Darreres Notícies

Aquest vespre comença una nova edició del cicle Cinema i Dona, que impulsen el Cineclub Adler i l’associació de dones l’Aurora. La primera pel·lícula que es projectarà es titula El agua, que és l’òpera prima de la valenciana Elena López Riera.

servicios profesionales jimenez

El film s’ambienta a Oriola, un petit poble del sud del País Valencià, on una tempesta amenaça de tornar a desbordar el riu que travessa el municipi. Una vella creença popular afirma que algunes dones estan predestinades a desaparèixer a cada nova inundació, perquè tenen l’aigua endins. La protagonista és l’Ana, que viu amb la seva mare i la seva àvia en una casa que la resta del poble es mira amb suspicàcia.

El president del Cineclub Adler, Joan Moret, remarca que la pel·lícula gira entorn a l’empoderament femení.

“És una film d’empoderament femení a partir de mites i llegendes, més concretament de la llegenda de les dones d’aigua”

Joan Moret

Joan Moret assenyala que, a banda de les pel·lícules que formen part del cicle Cinema i Dona, el Cineclub ofereix altres films on la dona té un paper important.

“La programació d’aquesta temporada, fora del Cinema i Dona, també hi ha moltes pel·lícules dirigides per dones, i també escrites, muntades, pensades… per dones”

Joan Moret

Aquesta és la setena edició del cicle i una representant de l’Aurora, Maite Rodríguez, assenyala que les agrada molt poder comptar amb aquesta col·laboració, que permet comptar amb persones enteses en cinema per analitzar la perspectiva de gènere de les pel·lícules.

“Nosaltres no hi entenem de cinema, nosaltres podem veure la perspectiva de gènere, però afortunadament aquesta perspectiva en matèria de les pel·lícules ens la dona el Cineclub Adler”

Maite Rodríguez

Les projeccions del cicle Cinema i Dona sempre es complementen amb un col·loqui que és molt enriquidor.

El cicle constarà d’un total de tres pel·lícules. També es podran veure L’empresari rebel, el 16 de febrer, i Una historia de amor y deseo, el 2 de març. La primera, però, és avui mateix: El Agua es projectarà aquest vespre, a dos quarts de nou, al Teatre de Lloret.

spot_img

El + Vist