10.1 C
Lloret de Mar

El Ball de Plaça es va poder fer amb normalitat, tot i que mitja hora més tard, per la pluja

El convidat més destacat del matí va ser l'expresident Artur Mas i a la tarda, en Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya.

El Ball de Plaça finalment es va poder fer amb normalitat
El Ball de Plaça finalment es va poder fer amb normalitat

Darreres Notícies

Emotiva i tradicional diada de Santa Cristina, ahir a Lloret, amb un matí radiant i una tarda en què la pluja va fer patir una estona. El públic, però, no es va moure de la plaça de la Vila, on finalment el Ball de Plaça va començar una mica abans de les vuit del vespre.

La d’aquest 2018 ha estat una gran edició de la dansa de les Almorratxes, en què les obreres i els balladors van fer fins a 11 voltes del Toquen a Córrer -una fita molt meritòria- enmig de grans aplaudiments.

El convidat destacat va ser el president del Parlament. Roger Torrent, que va signar el llibre d’honor a l’Ajuntament, va lliurar a l’alcalde una senyera feta a Catalunya. Es tracta d’una edició limitada de 1.000 unitats i aquesta és la número 49. Jaume Dulsat, per la seva banda, li va entregar la màxima distinció per part de l’Ajuntament de Lloret: una reproducció de la Dona Marinera.

Si Roger Torrent ha gaudit del Ball de Plaça, aquest dimarts al matí, entre les diverses autoritats convidades, hi havia l’expresident de la Generalitat Artur Mas. Sobre la situació actual, amb polítics a la presó i a l’exili, Mas es mostra trist, empipat però també esperançat. Sobre la festa major lloretenca i en especial el paratge de Santa Cristina, Artur Mas en té un record molt especial: és on va conèixer, anys enrere, la seva dona.

A més d’Artur Mas, els actes matinals de Santa Cristina van comptar amb la presència de Jordi Xuclà, l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, el president del consell comarcal de la Selva, Salvador Balliu  i una àmplia representació de regidors de l’Ajuntament de Lloret, a més de l’alcalde Dulsat. Tant ells com la resta de veïns van seguir la processó i la regata marítima, fins arribar a Santa Cristina. A les portes de l’ermita, els esperava un pilar de 4 a càrrec dels Castellers de Vilafranca. El cap de colla és el lloretenc Toni Bach. Qui tampoc no es perd mai la diada del 24 de juliol a Lloret és el bisbe de Girona, Francesc Pardo.

Autoritats i veïns van gaudir ahir de la processó i de la missa, com també de la regata marítima. Després de la processó i les regates del S’Amorra Amorra, els actes matinals de Santa Cristina van comptar amb l’estofat. La d’ahir va ser una diada que els veïns van gaudir especialment, com la Montserrat Austrich.

Tots els actes de la diada de Santa Cristina va transcórrer ahir amb total normalitat. La jornada del 24 de juliol es va tancar amb el tradicional sopar a la plaça del Pi. 

spot_img

El + Vist