13.8 C
Lloret de Mar

El Banc de Sang demana donants de plasma que hagin passat la Covid-19

Aquest plasma s’utilitzarà per als malalts que estan patint el coronavirus i també per als assajos clínics que hi ha en marxa.

Un donant de plasma (Banc de Sang i Teixits)
Un donant de plasma (Banc de Sang i Teixits)

Darreres Notícies

Nova crida del Banc de Sang per trobar persones que hagin passat la Covid-19 i vulguin donar plasma. Un plasma que s’utilitzaria per als malalts que estan patint el coronavirus i també per als assajos clínics que hi ha en marxa.

servicios profesionales jimenez

Els malalts que han superat una infecció pel coronavirus ho han fet perquè han fabricat anticossos dirigits contra aquest virus. Aquestes defenses es troben en el plasma i, si els administren a un malalt, poden ajudar a superar la infecció. Ho ha explicat la promotora del Banc de Sang de Girona, Meritxell Casacuberta, que assegura que el tractament amb plasma disminueix la mortalitat dels malalts de Covid.

De fet, el plasma de convalescents del virus és un dels pocs tractaments efectius per als malalts dels hospitals, segons avalen tots els estudis i assajos clínics fets a nivell nacional i internacional.

Les persones que vulguin col·laborar han de complir els requisits següents: tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos; en el cas de les dones, no haver estat mai embarassada; no haver rebut cap transfusió; haver superat la malaltia fa més de 28 dies i menys de 3 mesos; i tenir una prova diagnòstica que confirmi que s’ha passat la malaltia.

En el cas de Catalunya ja s’està tractant malalts de Covid-19 als hospitals gràcies a les més de 3.000 donacions de plasma que s’han fet. Ara, però, en fan falta més.

El Banc de Sang i Teixits lidera un estudi observacional, que posa a disposició dels hospitals el plasma amb anticossos contra la Covid-19 per garantir l’accés al tractament amb plasma convalescent a tots els pacients que no tinguin accés als assajos clínic.

Pel que fa a la donació, és molt semblant a la de sangtot i que té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang (glòbuls vermells) es retornen al donant.

Qui vulgui col·laborar, pot inscriure’s a través del formulari del web de donacions. Un equip mèdic contactarà amb les persones inscrites per fer-los una entrevista i, si són aptes, se’ls donarà cita per fer la donació.

spot_img

El + Vist