23 C
Lloret de Mar
Un moment d'Els Ocells (La Calòrica)

El cabaret polític ‘Els Ocells’ arriba aquest dissabte a Lloret

La companyia La Calòrica ha fet una reescriptura lliure de la comèdia d’Aristòfanes i es podrà veure dissabte, a les 21 hores, al Teatre de Lloret.

Un moment d'Els Ocells (La Calòrica)

Darreres Notícies

L’obra de teatre Els Ocells arriba a Lloret aquest dissabte de la mà de la porta la companyia La Calòrica.

Un dels actors, Xavi Francés, explica que es tracta d’un cabaret polític que posa sobre la taula temes com la corrupció o els mecanismes de manipulació de masses.

Tot i que la política té un pes important, però, l’obra no se situa en cap bàndol concret. La intenció és que el públic reflexioni sobre com són els discursos polítics actuals.

L’argument el protagonitzen el jove empresari Pisteter i la seva companya Evèlpides, dues persones de classe alta que volen fugir de la societat actual, que no els deixa fer el que volen amb els seus propis diners.

Però tampoc no se’ls acut on podrien anar a viure la vida còmoda, relaxada i lliure d’impostos que anhelen. Fins que es troben amb un innocent puput enmig del bosc, que els portarà a plantejar-se un canvi d’estratègia i la possibilitat de renunciar a la seva condició humana per convertir-se en ocells. D’aquesta manera podrien crear una nova societat basada en els principis fonamentals d’Individu, Propietat i Competència.

Els Ocells de la Calòrica va rebre dos guardons als premis de Teatre Barcelona: com a millor espectacle de petit format i pel millor actor de repartiment per Aitor Galisteo-Rocher. L’acompanyen a l’escenari Xavi Francés, Esther López i Marc Rius, sota la direcció d’Israel Solà. I la dramatúrgia és de Joan Yago.

L’obra, que es va presentar al Festival Temporada Alta de Girona el 2018, és una reescriptura lliure de la comèdia d’Aristòfanes, escrita l’any 400 aC i que porta el mateix nom.

L’espectacle a Lloret estava programat per la temporada passada, però, com tothom sap, la pandèmia va obligar a suspendre totes les obres. Xavi Francés explica que estan molt contents de poder, finalment, representar Els Ocells a Lloret i celebren tornar a la vila, després d’haver portat ja l’espectacle Fairfly.

Els Ocells es podrà veure aquest dissabte, a les nou de la nit, al Teatre de Lloret. El preu de les entrades és de 18 euros i es poden comprar pels canals habituals, és a dir, a la pàgina web del Teatre o de manera presencial al Puntet i al Museu del Mar.

Cal informar que aquest espectacle utilitza llum estroboscòpica i això podria suposar un risc per a persones amb epilèpsia.

spot_img

El + Vist