8.3 C
Lloret de Mar

El campionat Europeu d’handbol platja de l’estiu que ve es farà a Lloret

Lloret acollirà, el 2015, el campionat europeu d’handbol platja. Ho explica el suplement esportiu del Punt Avui. Segons el diari, la competició arribarà a la novena edició i es durà a terme entre el 14 i el 19 de juliol. Prèviament, del 10 al 12 del mateix mes, es disputarà el torneig de categories inferiors. […]

Moment de l'últim europeu, a Dinamarca
Moment de l'últim europeu, a Dinamarca

Darreres Notícies

Lloret acollirà, el 2015, el campionat europeu d’handbol platja. Ho explica el suplement esportiu del Punt Avui. Segons el diari, la competició arribarà a la novena edició i es durà a terme entre el 14 i el 19 de juliol. Prèviament, del 10 al 12 del mateix mes, es disputarà el torneig de categories inferiors.

L’organització de la competició més important de l’handbol platja continental contribuirà a fomentar encara més una disciplina que ha irromput en els últims anys amb força i que ha vist un creixement notori a Catalunya. Precisament, Lloret va acollir la fase final de la quarta edició del campionat de Catalunya el juliol passat. L’europeu es va estrenar el 2000 a la localitat italiana de Gatea i se celebra cada dos anys. Durant aquest temps, ha passat per Espanya, Turquia, Alemanya, Itàlia, Noruega, Croàcia i Dinamarca.

Segons el Punt Avui, Croàcia domina el palmarès masculí gràcies a les tres victòries que ha encadenat en els últims campionats i la segueixen Rússia i Espanya, amb dues, i Bielorússia, que s’havia adjudicat l’edició inaugural. En categoria femenina, hi ha un ventall més ampli de vencedors, encara que Rússia i Croàcia compten amb dos triomfs cadascun.

En l’àmbit mundial, el Brasil domina amb autoritat i s’ha adjudicat els últims campionats del món tant masculins com femenins.

spot_img

El + Vist