11.7 C
Lloret de Mar

El Carnaval arriba a la fi amb l’enterrament de la sardina

El seguici fúnebre sortirà a les 20 hores des de la plaça dels Germans Maristes i anirà fins a la Plaça de la Vila, on es llegirà el testament i el Xino-Xano repartirà cigrons i peix fregit.

Enterrament de la sardina del 2020 (Xino-Xano)
Enterrament de la sardina del 2020 (Xino-Xano)

Darreres Notícies

Després d’uns dies de xauxa i disbauxa, arriba el final del Carnaval. Avui és Dimecres de Cendra.

servicios profesionales jimenez

Així doncs, aquest vespre, se celebra l’enterrament de la sardina. A les vuit, el seguici sortirà des de la plaça dels Germans Maristes i anirà fins a la Plaça de la Vila, on es farà la lectura del testament i un ball popular. A més a més, el Xino-Xano ha preparat, com cada any, un sopar popular.

Miquel Joancomartí, del Xino-Xano, explica que han preparat sopar per unes 500 persones, a base de peix fregit i cigrons, recuperant una antiga tradició, en què se servien cigrons en els enterraments.

“Quan hi havia un enterrament la gent es desplaçava d’un poble a l’altre per assistir-hi i la família del finat oferia cigrons, perquè eren èpoques amb dificultats de trasllat”

Miquel Joancomartí

L’enterrament de la sardina simbolitza l’enterrament del Carnestoltes, en aquesta ocasió, el rei i la reina, ja que per primera vegada Lloret de Mar ha comptat amb les dues figures. El rei l’ha encarnat Josu Díez, mentre que la reina ha estat Manoli García, membres de la colla Encantats, que asseguren que ha estat una iniciativa que ha agradat molt. De cara a properes edicions, però, la colla proposa que aquestes figures les encarnin altres veïns del poble, sense necessitat de formar part de cap colla de Carnaval.

“Proposem que el Carnestoltes no sigui gent de les colles de Lloret, sinó gent del poble que vulgui participar-hi”

Manoli García

Qui s’encarregarà de llegir el testament del rei i la reina Carnestoltes seran dues representants de la colla Encantats.

I, per a l’ocasió, es demana a la ciutadania que hi acudeixin vestits de dol rigorós i amb un ciri. Així ho ha confirmat el regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández.

“És el que toca, vestir de dol i dur un ciri, i també amb l’actitud que toca anar a un enterrament, amb el dol que s’ha de portar fins al final”

Cristian Fernández

L’enterrament de la sardina es farà avui, a partir de les vuit del vespre, amb un seguici fúnebre des de la plaça dels Germans Maristes fins a la Plaça de la Vila.

spot_img

El + Vist