24.1 C
Lloret de Mar

El castell de focs artificals tanca la diada de Sant Elm a Lloret

L’espectacle va a càrrec de Pirotècnia Valenciana, guanyadora del concurs internacional de Blanes de l’any 2019.

Darreres Notícies

Després de celebrar ahir la diada de Sant Jaume, amb l’aniversari del Casal de la Gent Gran, avui la Festa Major continua amb una altra jornada assenyalada: la diada de Sant Elm.
Aquest dimarts, la confraria de Sant Elm obre la benedicció al mar a tot tipus d’embarcacions, tant si és un vaixell, una barca o un caiac. L’entitat permet a tothom que ho vulgui que la seva embarcació sigui beneïda per al mossèn.

L’ofrena floral de la Confraria de Sant Elm
L’ofrena floral de la Confraria de Sant Elm

Els actes programats avui a Lloret són la missa solemne, a les 12 del migdia, a la parròquia de Sant Romà; i tot seguit, la benedicció de vaixell a la platja, que s’obre a tothom que tingui alguna embarcació, la qual es complementarà amb l’ofrena floral “a les persones que han perdut la vida al mar”.
Els actes de la diada de Sant Elm continuen amb el Ball de Plaça de concurrència popular, a dos quarts de 8 del vespre, a la plaça de l’Ajuntament. Es tracta d’una versió del ball on hi participen moltes famílies, amb petits i grans.

Tot seguit, arriba un altre acte molt esperat i que dona sentit a la festa major: el castell de focs artificials. L’espectacle va a càrrec de Pirotècnia Valenciana, guanyadora del concurs internacional de Blanes de l’any 2019.

El regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández, exposa que “aquesta nit podrem gaudir del castell de focs, després de tres anys sense poder fer-ho, serà un espectacle fantàstic, amb moltes ganes de veure focs com a cloenda dels actes centrals de la Festa Major de Santa Cristina”.

El castell de focs comença a dos quarts d’11 de la nit des de la badia de Lloret. Es demana al públic que faci cas en tot moment de les indicacions dels serveis de seguretat i sanitat.
Amb motiu de l’espectacle, hi haurà talls de circulació al passeig marítim, als dos sentits, així com a la rambla Barnés, des de les 7 de la tarda fins a mitjanit. A més, no es podrà aparcar ni al passeig Verdaguer ni tampoc al passeig Agustí Font des de les dues de la tarda.

spot_img

El + Vist