16.6 C
Lloret de Mar

El Centre de Distribució d’Aliments ja està ubicat a la nova seu

Es troba al carrer Girona, 61-63, i compta amb més espai de magatzem, a banda de permetre una millor atenció als usuaris.

CDA
CDA

Darreres Notícies

A partir d’avui, el Centre de Distribució d’Aliments (CDA) està ubicat al carrer Girona, número 61-63. Des de l’Ajuntament i Càritas han decidit canviar la seu per una de més gran que permeti tenir més magatzem i proporcionar una millor atenció als usuaris.

Malgrat el canvi d’ubicació, tant des de Càritas com des de l’Ajuntament esperen que el nombre de famílies que necessiten atenció no s’incrementi més. Tot i així, asseguren que el canvi era necessari perquè des que el CDA va obrir les portes el 2011, els usuaris s’han doblat i el 2014 s’ha arribat a les 655 famílies. Ho han comentat Roger Salanova, de Benestar i Família, i Sònia Campos, tècnica de Càritas.

La nova ubicació compta amb dos locals: un que serveix de magatzem i un de botiga; tots dos estan comunicats per dins, però tenen entrades diferenciades. El preu del lloguer, que va a càrrec de l’Ajuntament, és de 850 euros al mes.

El servei mantindrà el mateix horari, dilluns, dimarts, dijous i divendres, de deu a una. I la filosofia serà la mateixa: aportar un complement a la dieta de les famílies amb dificultats econòmiques. A més, a banda d’entregar aliments, també es donen eines a les persones per ajudar-les a sortir de la situació en què es troben. En aquest sentit, la valoració del servei és molt positiva.

Al CDA s’entrega el que s’anomena la cistella bàsica, que està formada per llegums, pasta, tonyina, llet i oli, entre altres productes. A més, gràcies a un conveni amb el mercat municipal, els usuaris poden agafar carn, peix i verdura fresca.

Afegir que segons la memòria de Càritas, el 2014 s’ha proporcionat el servei d’acollida a 72 persones, s’han entregat 280 quilos de roba de segona mà i s’ha ofert orientació laboral a 35 persones, de les quals el 40% ha trobat feina. A més, dins del programa d’apadrinament d’un avi, s’han atès 45 avis amb la implicació de 59 joves estudiants.

spot_img

El + Vist