7 C
Lloret de Mar

El Cineclub Adler commemorarà el centenari de ‘Nosferatu’ aquest diumenge

En el marc de la celebració de Tots Sants, el cineclub projectarà el clàssic de Murnau. Serà diumenge, a les 18 hores, al Teatre.

Nosferatu
Nosferatu

Darreres Notícies

El Cineclub Adler estrena nova temporada aquest diumenge a la tarda. L’entitat projectarà la pel·lícula Nosferatu, que celebra el seu centenari. El film es considera el clàssic del director Friedrich Wilhelm Murnau.

Inspirant-se en el Dràcula de Bram Stoker, el director alemany va portar a la pantalla el mite del vampir en una fascinant pel·lícula expressionista, que va saber anticipar els horrors del segle XX, tal com ha explicat el president del Cineclub, Joan Moret.

“És un film de vampirs que parteix de l’argument de Dràcula i, alhora, és una anticipació dels horrors que estaven per arribar al cor d’Europa”

Joan Moret

Malgrat les pugnes del món ocultista d’aquella època, la pel·lícula ha aconseguit arribar als nostres dies gràcies a la custòdia de col·leccionistes de cinema, que en van amagar còpies que els hereus d’Stoker volien destruir.

“‘Nosferatu’ es va trobar entre dues societats ocultistes de l’època que eren rivals i hi va haver moltes dificultats perquè la pel·lícula pogués arribar fins als nostres dies”

Joan Moret

La versió que es podrà veure a Lloret és de l’última restauració que s’ha fet, que recupera els colors originals de la pel·lícula. La projecció es farà diumenge, a les sis de la tarda, al Teatre.

El dia abans, a les vuit del vespre, a Can Gallissà, s’ha preparat una altra activitat vinculada amb la projecció, però de la qual no podem avançar gaire cosa.

“Serà, en certa manera, una invocació de la restauració que veurem diumenge al Teatre de Lloret: primer invoquem Nosferatu i després el contemplem”

Joan Moret

Qui vulgui participar a l’activitat de Can Gallissà, ha de reservar plaça prèviament.

De cara a diumenge, Nosferatu serà la primera projecció de la temporada, que havia de començar dijous passat amb Compartimiento Nº6; una pel·lícula que es va posposar pel decret de dol oficial arran de l’accident de globus de Turquia. Joan Moret assegura que han preparat un conjunt de pel·lícules potentíssimes.

spot_img

El + Vist