10.1 C
Lloret de Mar
'Varda por Agnès' (Cineclub Adler)

El Cineclub Adler i L’Aurora commemoren el 8M amb ‘Varda por Agnès’

És l'obra pòstuma de la directora francesa Agnès Varda, pionera en el cinema fet per dones i del cinema feminista. Es projectarà aquest dissabte, a les 18 hores, al Teatre.

'Varda por Agnès' (Cineclub Adler)

Darreres Notícies

Varda por Agnès és la pel·lícula que han escollit el Cineclub Adler i l’associació L’Aurora per commemorar el 8M. Es podrà veure aquest dissabte i serà l’única projecció que es farà aquest any en el cicle Cinema i Dona, que s’ha reduït al mínim per la situació de pandèmia. 

Rosa Maria Roqué, membre de L’Aurora, explica que, malgrat la situació complicada que vivim, han volgut aprofitar la commemoració del Dia de les dones per fer una projecció vinculada amb l’efemèride.

Aquesta és l’obra pòstuma de la directora francesa Agnès Varda, precursora de la Nouvelle Vague, que va morir el març del 2019 als 91 anys i va ser pionera en el cinema fet per dones i del cinema feminista, tal com remarca el president del Cineclub, Joan Moret.

“Agnès Varda ens apropa a la seva manera d’entendre el cinema i, per tant, la vida”

Joan Moret

La cartellera de la primera programació del Cineclub Adler, el 2004, ja va comptar amb una pel·lícula d’Agnès Varda: Les glaneurs et la glaneuse.

Ara, Joan Moret creu que és un encert projectar la pel·lícula Varda por Agnès per commemorar el 8M, ja que la història no va fer justícia amb la cineasta, precisament, pel simple fet de ser dona.

“Una de les cineastes, m’atreviria a dir, més importants de la història del cinema que, abans de deixar-nos, va voler deixar fet un recull de la seva filmografia”

Joan Moret

El reconeixement li va arribar dos anys abans de morir, quan el 2017 li van atorgar l’Oscar Honorífic per la seva carrera

El film que es veurà aquest dissabte a Lloret segueix la trajectòria de Varda a través d’una xerrada de la mateixa cineasta i multitud de fragments de la seva extensa obra.

La pel·lícula es projectarà dissabte, a les sis de la tarda, al Teatre. El preu és de 5 euros.

Recordem que, en acabar la projecció, s’entregarà el Premi Aurora a Neus Dalmau, per la seva perseverança en la lluita feminista. 

spot_img

El + Vist