15.6 C
Lloret de Mar
Escena de la pel·lícula "Western"

El cineclub Adler projecta “Western”, avui, i “Cuando el viento sopla”, diumenge

Avui, a les 21.00 h, el cineclub Adler projecta "Western", al Teatre. Diumenge, amb la Plataforma per la Pau, l'entitat ofereix la pel·lícula "Cuando el viento sopla".

Escena de la pel·lícula "Western"

Darreres Notícies

“Western” és la pel·lícula alemanya que el cineclub Adler projecta aquesta nit al teatre. L’argument se centra en un grup d’obrers alemanys que planta el seu campament al camp búlgar per a construir-hi una central hidràulica. Carregats de superioritat moral, s’hi establiran com si fossin en un territori conquerit. Ben aviat, arribarà el conflicte.

La cineasta alemanya Valeska Grisebach s’apropia dels codis del western en aquest llargmetratge, que reflexiona sobre les grans diferències socioeconòmiques i culturals entre els països de la Unió Europea mitjançant un relat de tensió latent, sense artificis.

El president del cineclub Adler, Joan Moret, destaca que “s’agafen els arquetips del western i la pel·lícula es pot convertir en un joc de descobrir qui és el cowboy o la ballarina del saló, aquests personatges hi són però se’ns presenten amb una òptica diferent”.

“Western”, que ha rebut premis a Mar de Plata i a Sevilla, es projecta avui, a partir de les 21.00 h, al teatre. El preu de l’entrada és de 5 euros.

I no deixem de banda el cinema, perquè aquest diumenge es fa el passi de “Cuando el viento sopla”. Amb motiu de l’atorgament del Premi Nobel de la Pau a la Campanya Internacional per l’Abolició de les Armes Nuclears, la Plataforma per la Pau Lloret i Cineclub Adler sumen esforços per a organitzar un cinefòrum contra les armes nuclears amb la col·laboració de FundiPau.

Joan Moret explica que és un clàssic del cinema britànic dels anys 80, inspirat en una obra de Raymond Briggs, que mostra la situació que es viu per un atac nuclear imminent. Assenyala que “és una pel·lícula que hi ha poques oportunitats de veure, al voltant de la neurosi que genera un atac nuclear imminent”.

La projecció de “Cuando el viento sopla” és aquest diumenge a les 19.00 h. Després, hi haurà un col·loqui amb la presència de Carme Sunyer, vicepresidenta de FundiPau.

L’entrada és gratuïta, però cal invitació. La reserva de localitats es fa al Museu del Mar, al centre cívic del Rieral i al Teatre de Lloret.

spot_img

El + Vist