10.7 C
Lloret de Mar

El Cineclub Adler projectarà ‘Ainhoa, yo no soy esa’

És un assaig documental de Carolina Astudillo i es podrà veure avui dijous, a les 20.30 hores, al Teatre de Lloret.

'Ainhoa, yo no soy esa' (Carolina Astudillo)
'Ainhoa, yo no soy esa' (Carolina Astudillo)

Darreres Notícies

El Cineclub Adler projecta aquest vespre Ainhoa, yo no soy esa, un assaig documental de Carolina Astudillo. La directora agafa com a protagonista una dona anònima que es va suïcidar el 2006 i mostra la seva vida a partir de les imatges d’ella que va filmar i fotografiar la seva família.

servicios profesionales jimenez

El president del cineclub, Joan Moret, remarca la gran destresa de Carolina Astudillo per mostrar la vida d’Ainhoa d’una manera en què dones d’arreu s’hi poden sentir identificades.

“És una persona anònima, però Astudillo sap trobar en els diaris i en les gravacions que tenia aquesta jove barcelonina una sèrie de ressonàncies de l’experiència femenina, que són compartides amb dones d’arreu”

Joan Moret

A partir d’una confessió personal, la pel·lícula es converteix en el retrat de l’Espanya dels anys 90.

“La pel·lícula és una crònica d’aquella Barcelona dels 90 que la història oficial ha presentat d’una manera i, a través de les històries personals de molta gent, podem veure que podria ser de moltes altres maneres”

Joan Moret

A banda de les imatges recopilades, la directora també ha tingut a l’abast una sèrie d’escrits que va començar a fer Ainhoa Mata a l’adolescència.

Són uns diaris de vida que va conservar fins que va morir i que descriuen una dona diferent a la que van conèixer la seva família i amics. Són uns diaris íntims que revelen una infinitat de temàtiques relacionades amb l’experiència femenina i sobre els quals han escrit altres dones al llarg de la història. “La majoria d’imatges provenen de la família de l’Ainhoa i podríem dir que són un tresor, perquè tenen aquell poder que tenen les imatges dels vídeos domèstics, que en principi penses que no han d’interessar a ningú, però quan saps posar-les en el context apropiat amb el discurs apropiat poden acabar sent imatges que tenen un significat interessant per a gent que és aliena a la família”, ha comentat Joan Moret.

Ainhoa, yo no soy esa reivindica la creació com a via d’exploració i resistència. La pel·lícula s’havia de projectar el 2020, però es va haver de posposar per la pandèmia i finalment es podrà veure avui, al Teatre, a dos quarts de nou del vespre.

spot_img

El + Vist