26.4 C
Lloret de Mar
Demon (Cineclub Adler)

El Cineclub Adler projectarà ‘Demon’, de Marcin Wrona, aquest dijous

El film polonès es basa en l'aparició del Dibbuk, un esperit de les creences populars jueves, que apareix enmig d'un casament. La projecció és demà, a les 21 hores, al Teatre.

Demon (Cineclub Adler)

Darreres Notícies

Nova projecció del Cineclub Adler per demà dijous. La pel·lícula escollida, en aquesta ocasió, és Demon, dirigida pel polonès Marcin Wrona.

El president de l’entitat, Joan Moret, explica que l’argument es basa en l’aparició del Dibbuk, l’esperit d’un mort que, segons les creences populars jueves, és maligne i entra al cos d’una persona per causar-li una conducta irracional.

En el cas de Demon, l’esperit, que té causes pendents per resoldre, arriba enmig d’un casament. Joan Moret apunta que, a través d’aquest argument, el director parla de la facilitat que té Europa per oblidar el passat.

“La pel·lícula empra aquest element fantàstic per parlar d’Europa i de la facilitat que té per oblidar el seu passat més recent”

Joan Moret

La pel·lícula es va estrenar el 2015 en el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, només tres setmanes després que el jove director, de 42 anys, morís de manera sobtada. Ja en aquell moment, la producció va rebre molts elogis de la crítica.

Per al president del Cineclub Adler, el que la fa més especial és que fuig dels estereotips del gènere fantàstic.

“Fa una aposta molt concreta per crear una atmosfera irreal, que es va corrompent al llarg de la pel·lícula; de fet, comença com una comèdia gairebé i, a poc a poc, es va embolicant tot plegat”

Joan Moret

La projecció de Demon forma part de les sessions de FilmoXarxa i es podrà veure al Teatre de Lloret, a través del Cineclub Adler, demà dijous a la nit.

Com sempre, començarà a les 21 hores. I, t com sempre, la pel·lícula es veurà en versió original subtitulada al català.  

spot_img

El + Vist