10 C
Lloret de Mar

El club Lloret Aigües Obertes surt cada dia a nedar al mar

L'entitat compta amb més de 60 socis i, a més, els caps de setmana rep clubs d'altres municipis, tot i que ara han aturat les trobades per la pandèmia.

Nedant per la costa lloretenca
Nedant per la costa lloretenca

Darreres Notícies

El club Lloret Aigües Obertes no falla mai a la cita diària amb el mar. L’entitat, que fa poc que es va crear i ja compta amb més d’una seixantena de nedadors de Lloret i d’altres municipis gironins i barcelonins, surt cada dia a l’aigua: de dilluns a divendres recorren la platja de Lloret a les set del matí i, a més, dues vegades a la setmana queden a la tarda per nedar a Lloret o Fenals; de cara a dissabte i diumenge, la sortida s’estén per tot el litoral del municipi.

Habitualment, conviden altres clubs a participar en les seves sortides al mar. Ara, però, amb la situació provocada per la Covid-19 han hagut de deixar de fer trobades amb altres entitats. Tot i això, la intenció es recuperar aquestes sortides conjuntes quan la situació millori.

A punt per llançar-se a l’aigua (Lloret Aigües Obertes)

I és que moltes persones de fora de Lloret volen venir a nedar al nostre municipi perquè té una costa meravellosa i una aigua transparent que permet gaudir molt del fons marí. De fet, la presidenta del club, Dolors Portavella, explica que hi ha un grup que fa molts anys que sortien a nedar plegats, però conscients de l’elevada demanda ara fa un any van decidir crear el Lloret Aigües Obertes.

A l’hora de sortir a nedar al mar, el més important, segons Dolors Portavella, és saber nedar i tenir confiança. A les persones que s’inicien, els recomanen que primer s’acostumin a nedar fins a la boia, que són uns 200 metres. Un petit recorregut que permet adaptar-se a la natació en aigües obertes.

L’afició d’aquests nedadors és molt alta i no només gaudeixen del mar cada dia d’estiu, sinó que surten durant tot l’any. Això sí, a l’hivern concentren les trobades només al cap de setmana i surten menys estona i al migdia, quan fa menys fred.

De cara al 2021, el Lloret Aigües Obertes té previst organitzar una travessia des de Cala Canyelles fins a Santa Cristina, que es vol fer coincidir amb la Marxa de les Platges que cada any organitza el Xino Xano. Una travessia que es volia fer aquest any però que s’haurà de posposar per la pandèmia.

Si algú vol formar part del club Lloret Aigües Obertes pot seguir la seva activitat a través d’Instagram i enviar-los un missatge privat, o bé enviar un correu electrònic a [email protected]

spot_img

El + Vist