22.6 C
Lloret de Mar

El Consell Comarcal obrirà expedient als treballadors implicats en el cas Manga

El Consell Comarcal de la Selva obrirà expedients als funcionaris de l’ens implicats en el cas Manga. Ho explica el Diari de Girona, que afegeix que en el cas del gerent, Joan Burjachs de CiU, que és un càrrec de confiança, el cessarà o el convidarà a dimitir. Així es va decidir, segons el rotatiu, […]

La reunió de portaveus d'aquest dijous
La reunió de portaveus d'aquest dijous

Darreres Notícies

El Consell Comarcal de la Selva obrirà expedients als funcionaris de l’ens implicats en el cas Manga. Ho explica el Diari de Girona, que afegeix que en el cas del gerent, Joan Burjachs de CiU, que és un càrrec de confiança, el cessarà o el convidarà a dimitir.

Així es va decidir, segons el rotatiu, a una reunió de portaveus que el Consell va celebrar ahir i on es va explicar quines seran les mesures que es prendran des de l’ens ara que ja té accés als més de cent volums del sumari i que contenen proves evidents de la implicació dels treballadors en la comissió, encara presumpta, de diversos delictes i irregularitats. El vicepresident, el lloretenc republicà Jordi Orobitg, ha dit que en breu s’anunciaran les mesures exactes que s’han pres.

El nou criteri de la presidència coincideix amb el canvi d’advocats que ha fet el Consell encarregant la defensa dels seus interessos al despatx Roca Junyent.

A més, la causa ara es troba al Jutjat d’Instrucció número 1 de Lugo, però quan es traspassi a un jutjat de Girona, l’organisme tornarà a demanar personar-se com a acusació particular. Recordem que la jutgessa instructora no els ho va acceptar perquè creu que no es poden considerar part perjudicada quan la gran part dels suposats delictes els havia comès l’expresident, Robert Fauria, de CiU. El nou president, Salvador Balliu, argumenta, però, que l’afectació al Consell és indiscutible, encara que sigui per una mala gestió de persones vinculades a l’ens.

En cas que se’ls tornés a denegar la petició, sol•licitarien personar-se com a acusació popular, tenint en compte que hi ha alguns casos de malversació de cabals públics que els ho permetria.

spot_img

El + Vist