10.1 C
Lloret de Mar

El cònsol del Japó inaugura l’exposició ’70 anys de la bomba atòmica’

La mostra es pot visitar a la Casa de la Cultura durant el mes de novembre.

Inauguració de l'exposició
Inauguració de l'exposició

Darreres Notícies

El cònsol del Japó a Barcelona, Hiroyuki Makiuchi, ha visitat Lloret aquest dimecres al vespre per inaugurar l’exposició 70 anys de la bomba atòmica, que es pot visitar a la Casa de la Cultura durant aquest mes de novembre.

Makiuchi ha dit que és molt important per als japonesos commemorar el setantè aniversari de les bombes atòmiques d’Hiroshima i Nagasaki i conscienciar la població perquè fets tan lamentables no es tornin a repetir. En aquest sentit, el cònsol ha remarcat la tasca de la xarxa d’Alcaldes per la Pau, perquè creu que des de l’àmbit local és des d’on es pot fer una feina més eficient.

Precisament, a la inauguració de la mostra hi ha assistit també un dels vicepresidents de la xarxa, Josep Mayoral, que també és alcalde de Granollers (municipi impulsor de l’exposició juntament amb els Museus de la Pau d’Hiroshima i Nagasaki). Mayoral considera que encara queda molta feina a fer per aconseguir la pau al món i ha recordat que, per exemple, a Síria hi ha milers de refugiats a qui cal ajudar.

L’acte també ha comptat amb l’assistència del regidor de Cultura, Albert Robert, i l’alcalde, Jaume Dulsat, entre altres regidors.

Des de la Plataforma per la Pau han convidat a tothom a veure l’exposició, que durant les properes setmanes visitaran els diferents centres escolars del municipi.

spot_img

El + Vist