11.7 C
Lloret de Mar

El daiquiri serà un dels protagonistes del programa Islàndia de RAC1

Avui dimecres, el programa s'emetrà en directe des del Teatre de Lloret, a partir de les 19 hores.

Un daiquirí (Dos maderas)
Un daiquirí (Dos maderas)

Darreres Notícies

El daiquiri tindrà un paper important aquesta tarda al programa Islàndia de RAC1, que s’emetrà, en directe, des del Teatre de Lloret. Una iniciativa que s’ha programat dins dels actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana.

servicios profesionales jimenez

Albert Om entrevistarà David Barba, d’Amargura Cultura, per parlar d’aquest còctel centenari tan vinculat amb Lloret de Mar. I és que el seu creador va ser el lloretenc Constantí Ribalaigua, un dels indians que van anar a fer les Amèriques per mirar de fer fortuna.

David Barba explica que és un patrimoni important per a Lloret de Mar: “És un producte exportable i que d’alguna manera ens explica també als lloretencs, perquè està vinculat a Cuba i a la gent que va marxar a fer fortuna a les Amèriques”.

“El daiquirí número 4 és una història viva, que comunica moltes coses i ens fa gaudir de moltes altres”

David Barba

L’entrevista es complementarà amb una exhibició en directe que anirà a càrrec del Head Bartender del Delamar, Juan López, i que permetrà a l’equip del programa fer una degustació del daiquirí número 4.

Constantí Ribalaigua (OnCubaNews)
Constantí Ribalaigua (OnCubaNews)

Per a David Barba, l’emissió del programa Islàndia des de Lloret és una oportunitat molt bona per donar a conèixer la destinació i tot el seu patrimoni. La cita és avui, a les set de la tarda, al Teatre de Lloret, amb totes les invitacions exhaurides.

Entre els col·laboradors habituals del programa hi haurà en Fel Faixedes. Però, a més hi ha dos convidats especials: la periodista Cristina Puig, que estiueja a Lloret des de petita, i el grup Delafe i las flores azules.

Pel que fa a Amargura Cultura, dins de la Capital de la Cultura Catalana, tenen previstes algunes activitats de cara a l’estiu. Una serà una obra de teatre al cementiri per reivindicar la figura de l’escultor Ismael Smith, autor de l’hipogeu Camp Nonell.

“Donarem visibilitat a una història que és totalment desconeguda, majoritàriament pels lloretencs i per tothom en general”

David Barba
hipogeu camp nonell viquipedia
L’hipogeu Camp Nonell (Viquipèdia)

A més, de cara al setembre preparen una producció amb la historiadora de l’art Marina Garcia i l’actor Joan Romà Ortiz per recrear un capítol de la vida de Joaquín Sorolla, ja que es commemora el centenari de la seva mort.

spot_img

El + Vist