18 C
Lloret de Mar

El fiscal demana 82 anys de presó per a Josep Castiella

El fiscal demana 82 anys de presó per a Josep Castiella, el monitor de Lloret acusat d’abús a menors, segons publica el Punt Avui. Una petició que, segons el Diari de Girona, és de 75 anys i mig. Tots dos rotatius coincideixen en què el ministeri públic veu acreditats els abusos a tretze menors d’entre […]

Castiella ingressant a la presó
Castiella ingressant a la presó

Darreres Notícies

El fiscal demana 82 anys de presó per a Josep Castiella, el monitor de Lloret acusat d’abús a menors, segons publica el Punt Avui. Una petició que, segons el Diari de Girona, és de 75 anys i mig.

servicios profesionales jimenez

Tots dos rotatius coincideixen en què el ministeri públic veu acreditats els abusos a tretze menors d’entre 4 i 9 anys, mentre que l’exculpa dels altres cinc casos pels quals va ser processat. A més, sol·licita en total 84.000 euros d’indemnització per al conjunt de les víctimes.

Castiella, que va ingressar a presó el setembre del 2012, està acusat de disset delictes d’abusos sexuals a menors, un d’agressió sexual a un altre menor i un d’elaboració i possessió de material pornogràfic infantil.

Ara, el Ministeri Fiscal ha enviat el seu escrit de qualificació provisional contra el monitor, on recorda que el processat, conegut com a Pepe, va impulsar un casal d’estiu d’esports privat al col·legi Àngels Alemany; l’AMPA del mateix centre el va contractar per a les activitats extraescolars; va encarregar-se del Parc Infantil de Nadal de l’Ajuntament; i estava vinculat amb l’handbol i el rem, entre altres coses.

Dels 13 abusos per tocaments, segons el fiscal, set ho són de manera continuada i un altre té l’agreujant d’agressió per penetració bucal. El text també aclareix que l’acusat es va valdre de la seva condició de monitor i que no va necessitar la violència ni la intimidació atesa la curta edat de les víctimes.

A banda de la petició de presó i de la indemnització, la fiscal demana la inhabilitació especial del dret a sufragi i la prohibició d’acostar-se als menors a menys de 500 metres durant un període de temps de deu anys superior a la pena privativa de llibertat.

Ara falten els escrits de les acusacions particulars. L’advocat Benet Salellas representa l’AMPA Àngels Alemany, Carles Monguilod el menor que va patir la fel·lació i Joan Comas la resta de pares.

spot_img

El + Vist