13.7 C
Blanes
El ple ordinari del mes de setembre.

El govern de Lloret matisa les acusacions contra l’equip anterior

El govern de PSC, Junts i 'comuns' assegura que la intenció no era "difamar o menystenir el govern anterior".

El ple ordinari del mes de setembre.

Darreres Notícies

L’equip de govern de Lloret de Mar -format pel PSC, Junts i ‘comuns’- ha publicat un comunicat per “matisar” les acusacions contra el govern anterior que havia deixat factures i deutes pendents. Unes acusacions que van fer que l’oposició anunciés que es plantejava presentar una querella per difamació contra el govern d’Adrià Lamelas (PSC).

Davant de tot plegat, el govern actual ha volgut aclarir que la seva intenció era “només era ser transparents amb la població i comunicar l’estat econòmic de l’Ajuntament i, en cap cas, difamar o menystenir el govern anterior”.

El comunicat emès aquest divendres especifica que les factures de FECSA-Endesa i Iberdrola, anunciades com a pendents de pagament, “no es van poder imputar al pressupost del 2022 per manca de consignació pressupostària”, fet que ha obligat a incloure les esmentades factures a l’exercici del 2023 i que per tant “s’arrossega un dèficit en les partides de subministrament elèctric de l’any 2023 que cal resoldre”. L’escrit conclou que tot plegat va ser una inexactitud i que finalment les factures van ser pagades el març del 2023.

Pel que fa al deute amb l’Agència de Residus de Catalunya, el que ha passat és que “vist l’ingrés indegut en relació amb el cànon de disposició de residus, l’ARC va sol·licitar una reunió per exposar la situació, que preveia la necessitat de retornar un import inicialment estimat en 2.600.000 euros”. Tot i que s’estima que aquest pugui ser el cost total, actualment no s’ha determinat quin és l’import real que s’ha de retornar a l’ARC i s’està a l’espera per saber-ho del cert.

El comunicat d’aclariment acaba dient que “esperem que aquesta situació no afecti ni posi en risc els serveis essencials per als nostres veïns” i que “volem donar per finalitzada la problemàtica amb els grups d’ERC, Sumem Lloret i Tots per Lloret” de l’oposició. L’alcalde Lamelas espera que “amb aquest aclariment, govern i oposició treballem de forma conjunta pel benestar dels veïns”.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist