16 C
Lloret de Mar

El Lloret Smart Center podria obrir al nucli antic a finals d’aquest 2023

Entre altres coses, el centre inclourà l'OIAC 360, que generarà moviment de persones i permetrà revitalitzar la zona.

L'edifici on s'ubicarà el futur Lloret Smart Center
L'edifici on s'ubicarà el futur Lloret Smart Center

Darreres Notícies

L’Ajuntament treballa en la creació del Lloret Smart Center. Es tracta d’un centre d’operacions que recollirà totes les dades que genera la ciutat, tant per part de la ciutadania com dels visitants, a través de sensors i altres dispositius. Aquestes dades, processaran per convertir-les en informació que permeti millorar les decisions en termes de gestió i eficiència.

servicios profesionales jimenez

Actualment, Lloret de Mar ja disposa de diferents serveis tecnològics que aporten dades en àmbits com la seguretat, la recollida de residus o el turisme i l’objectiu, en paraules del regidor de Noves Tecnologies, Albert Robert, “és fer convergir totes aquestes dades i analitzar-les per posar-les al servei d’una millor gestió municipal”.

Així doncs, als pisos superiors l’edifici aglutinarà tots els departaments municipals vinculats amb les noves tecnologies. A més a més, a la planta baixa s’hi ubicarà l’anomenada OIAC 360, que funcionarà sense cita prèvia i permetrà fer tots els tràmits que es poden dur a terme telemàticament.

 “Hi haurà una oficina digital amb uns tòtems i uns tramitadors que t’ajudaran a fer els tràmits, però els tràmits els hauràs de fer tu”

Albert Robert

L’Smart Center s’ubicarà en un edifici del nucli antic que l’Ajuntament ha pogut adquirir gràcies als fons Next Generation. El cost ha estat de 302.000 euros. El regidor posa de relleu la importància que té donar vida en aquesta zona del centre històric de la vila, amb l’objectiu de revitalitzar la zona.

“Per generar activitat econòmica, cal que hi hagi gent i, perquè hi hagi gent, una de les propostes era tenir una oficina oberta al ciutadà perquè hi hagués d’anar a fer gestions i, d’aquesta manera, generes un moviment de gent”

Albert Robert

El futur Lloret Smart Center està ubicat, exactament, al carrer Capità Conill i Sala, número 15.

Una sala del futur Lloret Smart Center en l'actualitat (Ajuntament de Lloret de Mar)
Una sala del futur Lloret Smart Center en l’actualitat (Ajuntament de Lloret de Mar)

Durant els propers mesos es faran les obres d’adequació i el centre podria obrir les portes a finals d’aquest any.  

També en la línia de millorar el nucli antic, Albert Robert ha explicat que treballen amb la voluntat de donar una nova imatge a la plaça Melcior Montero.

spot_img

El + Vist