19.1 C
Lloret de Mar
El pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona (MMB)

El Museu del Mar dona suport al concurs de microrelats del Museu Marítim de Barcelona

En aquesta novena edició, el certamen se centra en el tema de la volta al món a bord d’una embarcació.

El pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona (MMB)

Darreres Notícies

El Museu del Mar de Lloret dona suport a la nova edició del Concurs de Microrelats del Museu Marítim de Barcelona. En aquesta novena edició, el certamen se centra en el tema de la volta al món a bord d’una embarcació.

Miquel López, de l’Àrea d’Educació i Activitats del Museu Marítim de Barcelona, explica que, amb totes les restriccions imposades per la pandèmia, el concurs proposa deixar córrer la imaginació i fer una volta al món a través de la literatura.

Tot i que aquesta és la temàtica, els participants poden escollir el gènere que prefereixin per al seu relat i si l’escriuen en català o en castellà. Això sí, el text ha de tenir una extensió màxima de 150 paraules. El termini es tanca l’11 d’abril i l’entrega de premis es farà el 14 de maig.

El cartell del concurs de microrelats (MMB)
El cartell del concurs de microrelats (MMB)

També és important remarcar que hi ha tres categories. Una per a infants de 9 a 11 anys, una altra per a adolescents d’entre 12 i 15 anys i una altra per a majors de 16 anys. Per presentar els relats cal adreçar-se al blog del Museu Marítim.

Aquesta ja és la novena edició del concurs, que està del tot consolidat. Miquel López recorda que va néixer un any en què el Museu Marítim estava en obres i no podia atendre el públic. L’organització del certamen els va permetre seguir en contacte amb els usuaris.

Per organitzar el concurs de microrelats, el Museu Marítim de Barcelona també compta amb la col·laboració de la Xarxa de Museus de la Costa Catalana, de la qual forma part el Museu del Mar de Lloret. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, creu que és important donar suport a accions que ajuden a promocionar la cultura i els equipaments culturals. El regidor anima a tothom a participar al concurs de microrelats.

Els tres primers classificats de cada categoria podran fer una sortida amb una de les embarcacions de la flota del Museu Marítim de Barcelona. A més, gentilesa de La Casa del Libro i l’Editorial Planeta, els guanyadors rebran un llibre electrònic i els segons classificats, un lot de llibres vinculats amb la temàtica marítima.

El concurs de microrelats centrat en la volta al món coincideix amb dues efemèrides rellevants d’aquest 2021: el Museu Marítim de Barcelona acull l’exposició Vendée Globe 2020. Regata a vela, en solitari, al voltant del món i es commemora el 500 aniversari de la primera circumnavegació del planeta.

spot_img

El + Vist