15.8 C
Lloret de Mar

El nou CDA és molt àgil, preserva la dignitat i autonomia i ofereix més productes

Des de Càritas en fan una valoració molt positiva, però recorden que la situació és complicada, perquè hi ha moltes famílies per atendre.

Ubicació actual del CDA
Ubicació actual del CDA

Darreres Notícies

Els membres de Càritas estan molt satisfets del funcionament del nou local del Centre de Distribució d’Aliments, el CDA, que va obrir les portes fa tres mesos al carrer Girona, número 63.

Una membre de l’entitat, Lucía Echegoyen, ha exposat que el nou establiment, més gros que l’anterior i amb dues zones diferenciades, permet diversos avantatges: és molt àgil, preserva la dignitat i l’autonomia dels usuaris i permet tenir més productes.

Tot i el bon funcionament del nou local, Echegoyen ha recordat que la situació és complicada per poder atendre a totes les famílies que ho necessiten. Des que el nou centre va obrir les portes, s’han entregat 1.027 cistelles a 311 famílies; això suposa 22.249 quilos de menjar. És a dir, en tres mesos s’han repartit gairebé tots els aliments que es van aconseguir en les dues Grans Recaptes que es van fer el 2014.

Lucía Echegoyen ha afegit que durant l’estiu les necessitats baixen perquè alguns dels usuaris troben feines temporals i poden obtenir els seus propis recursos per aconseguir aliments, però ara, acabada la temporada alta, es preveu que es torni a incrementar el nombre de famílies. Davant d’això, fa una crida a la població perquè col•labori amb Càritas, fent-se voluntari, fent aportacions econòmiques puntuals o bé entregant aliments directament al CDA.

spot_img

El + Vist