18.8 C
Lloret de Mar
Una terrassa a Lloret, a l'estiu

La desescalada permetrà que dilluns obri la restauració: 30% a l’interior i 100% de les terrasses

Dilluns que ve, a més de tornar a obrir la restauració, es reprèn l'activitat cultural i obren els gimnasos. Es mantenen els tancaments perimetrals i el toc de queda nocturn.

Una terrassa a Lloret, a l'estiu

Darreres Notícies

El pla de desescalada es començarà a aplicar el proper dilluns, 23 de novembre, i es revisarà cada 15 dies. El pla té 4 trams progressius i, en funció de l’evolució de la pandèmia, s’anirà avançant, prorrogant o revisant. Els paràmetres que es tindran en compte per avançar o no en la desescalada s’han reduït a 2: la velocitat de transmissió, o Rt, i els ingressos hospitalaris setmanals.

El toc de queda es manté en els quatre graus d’obertura de les 10 de la nit a les 6 del matí. També es manté durant tots els trams la recomanació a les empreses de fer teletreball, excepte quan no sigui possible i es justifiqui la mobilitat dels treballadors.

En el tram 1, que comença dilluns vinent, es manté el confinament perimetral a tot Catalunya i en cada municipi el cap de setmana, de les 6 el matí de divendres a les 6 del matí de dilluns. Les reunions i trobades socials poden ser d’un màxim de sis persones d’una mateixa bombolla de convivència habitual.

grafic trams 324

El principal canvi arriba per a la restauració. Bars i restaurants poden obrir de 6 del matí a les 6 de la tarda. I, des d’aquesta hora fins a 2/4 de 10 de la nit, només per servir sopars. S’ha de respectar una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules diferents o grups de taules, amb un màxim de 4 comensals per taula, excepte quan es tracti de grups bombolla. Els interiors han de complir un 30% de l’aforament amb una bona ventilació natural o forçada, mentre que les terrasses no tenen limitació d’aforament. El lliurament a domicili es manté fins a les 11 de la nit i la recollida fins a les 10.

Una altra novetat de la fase 1 és que podran obrir els cinemes, teatres, auditoris i les sales de concerts amb un aforament del 50% amb un màxim de 500 persones.

Es permeten les activitats extraescolars -reglades o no- organitzades per centres educatius, amb un màxim de 6 alumnes, i les activitats esportives no competitives a l’aire lliure o a l’interior, organitzades pel centre escolar. Les activitats presencials que no s’organitzen en grups estables contiuen tancades.

grafic tram 1 324

S’obren les instal·lacions i els equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés. Les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats poden obrir amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia, sense que es pugui fer ús dels vestidors (excepte en el cas de les piscines). Es mantenen suspeses les competicions.

Es pot fer activitats esportives a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones. Els federats podran practicar el seu esport en municipis limítrofs entre les 6 del matí de divendres i les 6 de dilluns.

spot_img

El + Vist