13.6 C
Lloret de Mar

El ple de Lloret se suma al clam del món local per fer front a la crisi del coronavirus

S'ha adherit a un manifest, que recull un seguit de demandes econòmiques.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret se suma al clam del món local per fer front comú davant la crisi pel coronavirus. A través d’un manifest -que impulsen l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya-, al qual s’hi estan afegint ajuntaments d’arreu del territori. El consistori lloretenc s’hi ha adherit per unanimitat, tot just en començar el primer ple telemàtic (i ordinari) celebrat aquest dijous, 9 d’abril.

Prime ple telemàtic a Lloret (font Nova Ràdio Lloret).

Els principals reclams del manifest són de caire econòmic. Demanen poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; i anul·lar totes les mesures que encara queden de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració (LRSAL), perquè es considera que limiten l’autonomia local. També es demana garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per aquest 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi. El manifest assenyala la possibilitat de contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per donar resposta als nous usuaris de serveis socials, i redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.

Igualment, es demanen recursos i ajuts per emparar les famílies, persones i col·lectius més vulnerables per garantir una sortida real en aquest context de crisi. El manifest també remarca que cal crear les condicions idònies perquè els autònoms, les petites i mitjanes empreses i el teixit productiu en general pugui recuperar-se ràpidament amb els menors costos. Per aconseguir-ho, el text reclama una millor coordinació, així com disposar d’instruments efectius per donar resposta a la globalitat de les situacions que està generant aquesta crisi. I al mateix temps reclama el confinament estricte de la població.

Aquest ha estat un dels punts més destacats d’aquest dijous, en què s’ha donat compte del canvi dels quatre regidors socialistes com a no adscrits. Cristian Fernández, Lara Torres, Arantxa Jiménez i Eduardo López van deixar el partit durant el mes de març per les discrepàncies internes amb el portaveu a Lloret, Francisco Pastor. Durant el ple, part de l’oposició ha demanat com queda la composició de l’equip de govern arran d’aquest canvi. La resposta de l’alcalde i altres representants ha estat que ara toca gestionar la crisi pel coronavirus i que aquesta situació es tractarà “més endavant”.

Eduardo López, Arantxa Jiménez, Cristian Fernández i Lara Torres en anunciar el passat 11 de març que deixaven el PSC (font: NRLL).

L’altre fet a destacar de la sessió és que ha estat telemàtica. El primer ple (ordinari) de la història de l’Ajuntament de Lloret en fer-se a distància, sense cap dels 21 regidors presents a la sala de plens. Tots han participat de la sessió des de casa seva. Nova Ràdio Lloret ha emès el plenari en directe a través de Facebook Live.

spot_img

El + Vist