7 C
Lloret de Mar

El ‘Plogging Day’ arriba aquest dissabte a la platja de Fenals

Comptarà amb la presència del suec Erik Alhström, fundador d’aquesta modalitat que combina l’esport amb la cura de l’entorn a través de la recollida de residus.

Activitat de Plogging a Madrid.
Activitat de Plogging a Madrid.

Darreres Notícies

Lloret de Mar acull aquest divendres i dissabte l’anomenat congrés de ‘plogging’, una modalitat nova que combina la pràctica esportiva amb la recollida de residus del medi natural. És el primer esdeveniment internacional que compartirà experiències en diferents llocs del món les quals contribueixen amb l’esport a millorar la salut del planeta.

La trobada -que s’allarga dos dies- compta amb un seguit de debats (amb joves, empreses, entitats i institucions), els quals es complementen una neteja a la platja de Fenals, que serà simultània amb diferents ciutats del món.

ErikAhlstrom Plogga2020
El fundador del plogging, Erik Alhström

Aquesta activitat s’ha previst aquest dissabte, a partir de les 10h, amb la presència d’Erik Alhström, fundador d’aquest moviment a Suècia. Es demana als participants que portin guants i bossa d’escombraries. Hi ha confirmada la participació, entre d’altres, dels Mossos d’Esquadra, a més dels caiacs de Lloret. En aquest sentit, la regidora d’Esports, Anna Garcia Castany, fa “una crida” als clubs esportius perquè participin al Plogging Day.

A banda de Lloret de Mar, que en serà la seu, associacions de plogging de 17 països del món –com Lituània, Espanya, Mèxic, Colòmbia, Xile, Argentina, Croàcia, Brasil, Guatemala, Armènia, Suècia, Rússia, Portugal, EUA, Nigèria, Itàlia i Alemanya- s’han adherit al ‘Plogging Day’.

Això vol dir que es faran sortides simultànies des de les seves ciutats i municipis, tot combinant la pràctica esportiva i la recollida de residus.

spot_img

El + Vist