5.6 C
Lloret de Mar
Presentacio de la memòria del Puntet (Ajuntament de Lloret)

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

Presentacio de la memòria del Puntet (Ajuntament de Lloret)

Darreres Notícies

Al llarg del 2020 es van impulsar una desena de projectes vinculats a la Covid-19 amb el suport d’El Puntet. És un dels aspectes més destacats de la Memòria del Punt d’Informació Juvenil de l’any passat, que s’acaba de presentar.

Cal destacar que des d’El Puntet es van fer més de 180 trucades a gent gran en el programa de seguiment, es van atendre 4.100 persones per a la vacunació de la grip i les instal·lacions van convertir-se en el centre de coordinació del col·lectiu Jovent Solidari, que es va crear arran de la pandèmia per donar suport als col·lectius més vulnerables.

La regidora de Joventut, Marina Nicolàs, explica que l’any passat van dur a terme moltes activitats, tot i haver de tenir l’equipament tancat durant alguns mesos de l’any. A més, destaca totes les iniciatives que s’han fet per ajudar els afectats per la Covid-19. En aquest sentit, considera que “el Puntet ha tornat a demostrar que és un centre de referència a la vila”.

“El Puntet és un centre de referència, pels usuaris habituals i per les iniciatives que s’han fet per pal·liar els efectes de la pandèmia”

Marina Nicolàs

Entre altres coses, també es pot posar de relleu que es va ajudar en el repartiment de les beques menjador i la recollida de sol·licituds per la línia d’ajuda de l’IBI. A més, es van crear diferents jocs de dinamització, com el joc de les àmfores, el joc d’El Puntet o la Rosca de Lloret, que pretenien oferir propostes d’oci adaptades a la situació. La regidora assenyala que, tot i que la instal·lació va estar tancada durant el confinament total de la primera onada, “era molt important no perdre el contacte amb els usuaris”.

De les actuacions habituals de cada any, podem destacar que es va mantenir el servei d’El Puntet 2.0, amb gairebé 4.000 usuaris; es va ajudar a fer gairebé 500 gestions de DNI electrònic i es van atendre gairebé 2.000 consultes presencials. Pel que fa a les xarxes socials d’El Puntet, han arribat, en total, a la xifra de 6.000 seguidors.

Més dades: en total, es varen atendre 33.000 visites (87 usuaris diaris a Lloret i 40 usuaris a Fenals), amb un perfil clarament masculí, 3 de cada 4, i principalment menors de 25 anys. Pel que fa a Els Bucs d’El Puntet, es van demanar 238 hores d’assaig entre els 18 grups registrats.

spot_img

El + Vist