Dimecres, 3 març 2021
13.1 C
Lloret de Mar
Alumnes entrant a l'institut Sant Quirze, aquest matí

El retorn a les aules es fa amb total seguretat, segons el regidor d’Educació

Avui han tornat a obrir escoles i instituts. L'Ajuntament en fa una valoració positiva i recorda que les dades avalen que els centres educatius són un espai segur.

Alumnes entrant a l'institut Sant Quirze, aquest matí

Darreres Notícies

El CAP de Lloret inicia la vacunació a domicili per a persones amb problemes de mobilitat

La majoria d'usuaris són persones de més de 80 anys, amb un grau elevat de dependència. En el primer dia, han vacunat 18 persones en domicilis.

60 visites als elements del MOLL en l’inici de la campanya de turisme comarcal

L'indret més visitat de Lloret de Mar són els Jardins de Santa Clotilde, amb 44 visites.

Els boscos de Lloret, un dels escenaris del nou anunci d’Estrella Damm

Els boscos de la Punta Garbí i el camí de ronda de Sa Boadella són alguns dels indrets de l'esport publicitari de la popular marca de cerveses.

La Sansi organitza per primera vegada a Lloret un control federat d’atletisme

La cita servirà perquè els atletes federats puguin comprovar en quin estat es troben i millorar les seves marques.

Chus Garcia afronta amb ambició el Campionat de Catalunya de Natació adaptada

El lloretenc nedarà en les modalitats dels 200 i els 50 metres lliures, els 50 metres esquena i els 50 metres braça.

Avui s’han reprès les classes a les escoles i instituts de Lloret de Mar després de les festes nadalenques. Així doncs, els alumnes han tornat a omplir les classes a primera hora. Una bona notícia per al regidor d’Educació, Albert Ferràndez, que creu que les dades demostres que els centres educatius són un espai segur i no són un focus de transmissió del coronavirus.

“L’educació és un dels pilars fonamentals, per no dir el pilar fonamental, de l’estat del benestar i, per tant, no ens podem permetre tenir les escoles tancades”

Albert Ferràndez

A Lloret, al llarg dels tres primers mesos del curs es van confinar uns 45 grups i es van fer unes 1.200 PCR; xifres que, segons el regidor, “van en la línia de la resta del país”. Arreu de Catalunya, durant el primer trimestre, només 1 de cada 5 alumnes i 1 de cada 10 docents van haver de passar un confinament.

La tornada a l'escola l'11 de gener del 2021
El retorn a les aules, al Rocagrossa, aquest matí

Recordem que en un principi, l’inici del segon trimestre estava marcat el 8 de gener, però ja abans de festes la Generalitat va decidir posposar-lo tres dies per separar la data de les festes nadalenques.

El retorn coincideix amb una onada de fred que obliga els alumnes a portar roba d’abric, ja que les aules s’han de seguir ventilant al llarg del dia. Les classes d’infantil, primària i secundària es fan 100% presencials, mentre que a Batxillerat i els estudis superiors es combina l’educació presencial amb la telemàtica, tal com ja s’estava fent les últimes setmanes del primer trimestre.

Tot i que el Govern català ha defensat en tot moment el retorn a les aules, hi ha hagut certa polèmica entre els experts de diferents àmbits. Un grup de científics –entre els quals hi ha l’epidemiòleg Oriol Mitjà, elmatemàtic Salvador Macip i el biòleg cel·lular Álex Arenas– van publicar un comunicat en què demanaven als Departaments de Salut i Educació que s’ajornés el reinici de l’activitat educativa presencial a Catalunya perquè els infants i joves de 2 a 16 anys tenen més probabilitats de portar el virus a la llar. Per contra, des de la Societat Catalana de Pediatria es demanava que el curs escolar seguís de manera presencial perquè la transmissió és molt més alta dins del nucli familiar que dins de les aules.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.