7.3 C
Lloret de Mar

El Rocagrossa engega un nou cicle formatiu sobre instal·lacions esportives

És un grau bàsic, que s'ofereix des d'aquest curs, adreçat a aquells alumnes que no estan prou motivats per seguir els estudis o els costa obtenir bons resultats acadèmics.

Institut Rocagrossa
Institut Rocagrossa

Darreres Notícies

L’Institut Rocagrossa ha engegat aquest curs un nou cicle formatiu dins de la seva àmplia oferta en la branca esportiva. Es tracta d’un grau bàsic, anomenat accés i conservació en instal·lacions esportives, i s’adreça a aquells alumnes que arriben a tercer d’ESO i que o bé no estan prou motivats per seguir aquests estudis o bé els hi costa obtenir bons resultats acadèmics.

servicios profesionales jimenez

En aquest primer any del nou grau, el centre compta amb alumnes de Lloret i d’altres municipis, que podran obtenir d’aquesta manera el graduat escolar, segons el director del Rocagrossa, Quique Molina. A més, dins dels estudis, també hauran de dur a terme pràctiques en instal·lacions esportives.

Presentació del nou curs (Institut Rocagrossa)
Presentació del nou curs, el passat mes de setembre (Institut Rocagrossa)

Aquest s’afegeix als altres cinc cicles formatius d’activitat física i esport ja existents en el centre: grau mitjà de Guia en el medi natural i temps de lleure; grau mitjà de Tècnic en futbol; Salvament i Socorrisme; i els graus superiors d’Ensenyament i Animació Socioesportiva, i el de Condicionament Físic. Cal destacar que en el cas dels graus superiors, s’ofereixen en modalitat dual, que permet a l’alumnat fer una estada en una empresa amb un contracte de beca o de formació, que els permet tenir també un sou mínim

Enguany, el Rocagrossa compta amb prop de 300 alumnes que es troben estudiant aquests cicles. Quique Molina considera que “som un dels centres referència de la demarcació de Girona en formació esportiva”, juntament amb l’Institut Pere Alsius i Torrent, a Banyoles, i l’Illa de Rodes, a Roses. Aquest fet provoca que comptin amb molts alumnes de fora de Lloret.

Aquests alumnes, en el segon curs del cicle, duen a terme projectes que tenen “repercussió” en el municipi com, per exemple, la campanya nadalenca de recollida de material esportiu o unes olimpíades escolars amb nens i nenes de sisè de primària i primer d’ESO dels centres de Lloret. A més, cal destacar que els alumnes també fan de voluntaris en esdeveniments que es duen a terme a Lloret, dins de la formació en centres de treball que es troba inclosa en el curs.

spot_img

El + Vist